Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Behljujem Becajem

05.02.2012.

U 60.emisiji Slobono srpski gostovao je predsednik NVO Evropski pokret na Kosovu Behljuj Bećaj. U intervjuu Budimiru Ničiću on je optužio predstavnike Međunarodne zajednice da su "pokrivajući" propuste kosovske elite, uticali na slab nivo osposobljenosti centralne administracije da se suoče sa najvažnijim socijalim i ekonomskim problemima na Kosovu u godini kada se najavljuje ukidanje nadgledane nezavinosti. "Realno gledano, to neće biti posledica mogućnosti kosovskog rukovodstva za samostalno delovanje, naprotiv ono je potpuno infatilno", ocenjuje, po mnogima, jedan od vodećih analitičara na Kosovu i autor na desetine publikacija o srpsko-albanskim odnosima. U nastavku procesa dijaloga, situacija na severu Kosova biće, po njegovim rečima, čvorno pitanje. "Ako Evropska unija stvarno želi da vidi Kosovo i Srbiju unutra, zašto ne bi napravila jedan gest dobre volje i prenela sever Kosova na mandatni suverenitet same Unije i pokaže kako jedna mala zajednica može funkcionisati po evropskimstandardima", predložio je Bećaj u emisiji Slobodno srpski.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarboban | 05.02.2012. 18:47 pa u pravu si gospodine to nisu srbi to su poturceni srbi slobodan petrovic rasici bojan stojanovic izdajnici srpskog naroda placenici hasima tacija
Sladja KM | 05.02.2012. 19:15 Gospodine Bećaj i mene hvata nostalgija da prošetam do Prizrena ali nemoguće je stići do tog mesta a ne prošetati se.
Milos | 05.02.2012. 19:35 Ovaj covek je caaaaaarrr, rekao je sustinu svega. Odlicna emisija, bravo Budimire na izboru gosta.
Jasmina | 05.02.2012. 23:17 Sve cestitke gospodinu Becaju,a Vama Budimire za ovakvog gosta!Obrazovanje,elokencija i sirina ovog intelektualca je putokaz da mozemo i drugacije da razgovaramo..samo napred !!!!Jos jednom ,zao mi je sto se u Srbiji ne zna za ovu emisiju dovoljno, jer se ima sta videti...
Darko KM | 06.02.2012. 14:45 Postajem veliki ljubitelj ove emisije, ali stvarno! Svaka cast gostu. Taman kad sam pomislio da je ovo jos jedan slucaj \"retorike i prazne price\", kad ono, ipak je covek izneo zanimljivu ideju! Stvarno, zasto ne bi ovim evropskim demokratama prepustili administraciju severa! E pa, eto mog misljenja: Zato sto nas stranci administriraju vec godinama i nista nisu uradili sem sto su nas muzli kao dobru kravu muzaru koja, ma koliko dala mleka, ipak na kraju zavrsi u klanici!!! UNMIK je ovde toliko vremena i moje je pitanje STA SU ONI RESILI!!? Na kom polju su pokazali nesto nalik uspehu? Na licnoj afirmaciji, svakako. Na poboljsanju nasih zivota - nula. Ipak ima nesto na cemu su se pokazali maksimalno kreativnim. To je sigurno LAZIRANJE IZVESTAJA! Ako je iko od vas ikada procitao neki od njih onda zna o cemu govorim. Svaki izvestaj UNMIK-a bi realno mogao da se svede na sledecu frazu: \"Bilo je strasno, i sad je lose ali zahvaljujuci nama ipak je malo bolje pa da mi produzimo jos koj dan\". I tako godinama... Po meni jedino je resenje da se mi gradjani izborimo za maksimum koji mozemo da dobijemo i da sami nastavimo dalje bez konflikta sa bilo kim. Prvo da se otarasimo nase toboz vlasti koja ce prihvatiti sve osim gubitka fotelje, pa i Kosovsku vlast. Da ne zaboravimo da nam je nas Panta vec sedeo u kosovskoj skupstini ne tako davno, a izgleda da opet razmislja o tome! Drugo, da medju nama nadjemo lidere koji se nisu kompromitovali celom ovom dramom do sada. Trece, da te nove vodje nateramo da odgovaraju narodu za sve svoje poteze u buducnosti. I na kraju, takve da posaljemo i u jednom i u drugom \"dvoru\" sa jasnim instrukcijama da rade samo u korist gradjana. Ako se neko slaze sa ovim, neka mi samo pomogne na tome KAKO da sve ovo postignemo!!!!!!!!
DRAGAN IZ GOTOVUSE | 09.02.2012. 23:09 POTPUNO JE U PRAVU COVEK.
Luli | 30.09.2012. 23:23 u pravu je ovaj,gospodin takom je i.