Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Bajrusom Imerijem

19.02.2012.

U 62.emisiji Slobodno srpski gostovao je gradonačelnik Novog brda Bajruš Imeri. U intervjuu Budimiru Ničiću Imeri je rekao da je razočaran odnosom institucija prema opštini Novo brdo, kada je u pitanju pružanje pomoći oko snežnih padavina. "Još 6.januara, kad je pao prvi sneg, ja sam apelovao na sve institucije i Medjunarodnu zajednicu da nam izadju u susret i pomognu oko čišćenja snega, ali nismo dobili skoro nikakvu pomoć. Jedino su pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga došli  sa jednim kamionom, ali ni oni nisu bili spremni za takvo nevreme". Imeri je kazao da je opština Novo brdo vrlo često diskriminisana u odnosu na ostale opštine sa srpskom većinom i kao primer naveo prošlogodišnju podršku Vlade Kosova decentralizovanim opštinama kada su opštine Gračanica i Štrpce, iako su teritorijalno 10 puta manje od opštine Novo brdo, dobile po dva miliona evra, a Novo brdo milion evra. Govoreći o školstvu i zdravstvu u opštini Novo brdo, Imeri je kazao da opština finansira plate zaposlenih u svih osam škola na terioriji ove opštine koje rade po sistemu Republike Srbije, kao i jedan deo zdravstvenih radnika.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarnemam | 19.02.2012. 18:58 /
Milos | 20.02.2012. 23:48 Dobra emisija...Budimire iskrenijeg sagovornika nisi imao..
kolega | 21.02.2012. 10:37 Svaka vam cast sto ste nastavili da radite i pored toga sto vam je pozar unistio studio. Zelim vam da sto pre ponovo stanete na noge i nastavite da radite profesionalno
Nensi | 22.02.2012. 22:11 Sasvim jednostavan i iskren predsednik opstine.Odgovarao je realno na pitanja kao sto bi i svaki obican gradjanin...nije mu lako,jer sigurna sam da kao predsednik opstine iz opozicione partije ne nailazi na razumevanje od strane PDK koja je na vlasti.Posebno je bio dobar po pitanju paralelnih institucija...zdravstvo,skolstvo,opstine...I onako nerazvijen kraj Novog Brda sa siromasnim domacinstvima,ljudi u tom delu imaju razumevanja jedni za druge jer svi zajedno dele iste zivotne probleme. Mogli bi da kazemo da je ovaj covek tipican primer tolerancije.
mrki | 22.02.2012. 22:50 hvala bogu da se jednom diskriminacija vrsi i prema albancima
DRAGAN IZ GOTOVUSE | 23.02.2012. 23:43 JOS JEDNA ODLICNA EMISIJA.
Sladja KM | 24.02.2012. 21:43 Ovi iz Vlade Kosova novac ne daju ni jednoj novoformiranoj opstini, oni novac daju SAMO njihovim funkcionerima koji rade za njih, mislim koji slusaju sta oni kazu.
Lektor | 29.02.2012. 18:28 Bajruš Imeri je zvučao sasvim iskreno i stekao sam utisak da je to čestit čovek. A vi Budimire Ničiću kritikujete internet stranicu Novog Brda, a ispod imena gradonačelnika Bajruša Imerija ste napisali, gradonačelnik Novog brda -- jezivo!!! Po strani to što za svoju ikonografiju koristite isključivo hrvatsku latinicu i time nanosite neprocenjivu štetu srpskoj tradiciji i identitetu!!!
Ymeri | 29.02.2012. 18:41 Ime gradonačelnika čak nije napisano ni na hrvatskoj latinici, već je to neka mešavina hrvatskog i albanskog - Bajruš Ymeri (obrati pažnju na upotrebljena slova -š i -Y).