Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Samuelom Zbogarom

06.05.2012.

U 73.emisiji Slobodno srpski gostovao je specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da Vlada Kosova,  ako hoce da integriše sever u kosovski sistem, mora da pokaže da su Srbi na jugu Kosova zadovoljni, "jer ako su oni zadovljni, onda će Srbima na severu biti lakše da se suoče sa činjenicom da su deo Kosova". "Koliko sam ja upoznat Srbi južno od Ibra nisu zadovoljni svojim životom".  Žbogar je naglasio da će evropska perspektiva Kosova biti brža i jača ako Kosovo ostane multietničko. "Ako se nastavi iseljavanje Srba I ako će manjinske zajednice biti nezadovoljne svojim statusom, to će biti problem za dalji put Kosova prema EU". Žbogar je govorio i o privrednom razvoju Kosova, aktivnostima kancelarije EU na Kosovu i dijalogu Beograda i Prištine.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentars | 07.05.2012. 14:18 da
Bojan Priština | 08.05.2012. 00:13 Sve zlo nam je stiglo sa zapada i od EU, mi Srbi kao slobodarski narod od njih nismo nista dobro ni mogli da ocekujemo, ali mi je moram priznati drago sto su ovako Albance srozali u svakom smislu da zive u najkriminalizovanijem drustvu bez svega onoga sto su imali dok su bili u sistemu Srbije, od posla , vise novca, mogucnosti da izdrzavaju porodicu da su zdravstveno i socijalno zbrinuti zbrinuti. Ovom slovencu bih porucio, da je najveca greska sto im je Kralj Aleksandar dao drzavu i da dzaba guraju nos na Kosovo i metohiju ne bi li se ogrebali nesto kad i on dobro zna da nece proci jos mnogo kada ce mu Slovenija postati pokrajina Austrije ili neke velike Nemacke sto je uvek i bila a oni unutar nje samo poslusni podanici tudje drzave, sto su oduvek i bili.SRBIJA JE KOSOVO & KOSOVO JE SRBIJA
Milena Ristic | 09.05.2012. 22:11 Aj ne lupaj vise Bojane Boga ti!
Bojan Priština | 22.05.2012. 23:26 Milena Ristic, aj po krave
Milena Ristic | 30.05.2012. 17:23 Ti si Bojane verovatno jedan od onih koji se gnusaju na sve sto se radi a da ti ne ucestvujes u tome.Nije ti data prilika da se malo i tebi zadovolje apetiti,pa ti sad sve zivo smeta.Ja jesam dete sa sela i srecna sto sam imala cisto,zdravo detinjstvo odrastajuci uz domace mleko nase krave "Cvete" a ne uz kondezovano i tetra-pak 'milku" kao neki koji su kravu videli samo na tom pakovanju.E,zato zemljace ti nikada neces razumeti borbu za opstanak srpskog seljaka na ovom prostorima u ovim (ne)uslovima jer smatras da ti epitet "Pristina"znaci mnogo u odnosu na (ne)kulturu i neprosvecenost nas koji nismo iz Pristine,vec iz njene okoline.Ali,mi smo ostali tu i bicemo uvek tu,za razliku od vas iz Pristine koji odoste podvijene repa pa sad kometarisete iz daleka ili pak dojete cisto turisticki ovamo ne bi li nesto zakacili i profitirali i u ovom sistemu.Muka nam je vise od takvih!