Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Leonom Malazoguom

01.07.2012.

U 81.emisiji Slobodno srpski gostovao je direktor PER Instituta (Projekat za etničke odnose) Leon Malazogu. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da su odnosi Srba i Albanaca na Kosovu dobri ali da treba da budu još bolji i naglasio da "razdor"među zajednicama uglavnom prave političari dajući nekakve "patriotske" i nepromišljene izjave. Malazogu je kazao da pripadnici manjinskih  zajednica na Kosovu treba da budu aktivniji u zahtevima i inicijativama za ostvarivanji njihovih prava. "Političari više rade za sebe nego za ljude i ako ih mi ne "pritiskamo" I ne iniciramo neke stvari neće oni ni za Albance da urade ništa, a kamoli za Srbe". Malazogu je govorio i o nedavnim incidentima tokom obeležavanja Vidovdana, kao i o značaju debata koje organizuje PER Institut sa predstavnicima svih zajednica na Kosovu.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarNedzib Berisha | 01.07.2012. 20:10 Dobar gost, ne dozvoli crno-bijeli pogled Gospodina Nicica na svijet, ne koristi terminus manjine za Srbe, jer Srbi nisu manjina na Kosovu, znacajniji su, jer bez njih Kosovo nije Kosovo. Taj terminus su svojevremeno koristili Srbi da bih opravdali ogranicenje prava Albanaca u Jugoslaviji. Tada su dokazali koliko su nedemokratski opredjeleni bili, kao sto bi danas svako koji koristi terminus manjina za Srbe. Odnos prema Srbima je mjerilo demokratskog razvoja i stepena Kosova, ali imaju i Srbi odgovornost da se za prava koja im pripadaju bore, jer se prava ne daju ili djele, ona se posjedjuju, covjek se bori da mu ne budu ugrozeni.
Bojan Priština | 02.07.2012. 00:55 Samo cekam onu Jasminu da krene sa komentarima " Svaka cast Budimire, dobar gost bla bla bla ... "
Jasmina | 02.07.2012. 08:32 Bojane, ako gledate ovu emisiju samo da bi procitali komentare i napali ljude koji drugacije od Vas, misle postedite sebe i nas,nemojte je gledati i resili ste problem.Gospodin Nicic je sjajan voditelj,izbor gostiju je odlican i u ovoj emisiji mozete videti pravu sliku Kosova danas.Da li se to nama dopada ili ne je drugo pitanje ali neke stvari prvo treba nazvati pravim imenom da bismo znali kako da se postavimo u odnosu na njih.Osim u ovoj emisiji nisam nigde imala priliku da vidim i cujem neke jako zanimljive goste,pitanja su vrlo provokativna,omoguceno je gledaocima da prokomentarisu iz svog ugla...sta bismo vise hteli ?Drago mi je da cekate moj komentar to sve govori o Vama!
daleko je od Bojana Pristina | 02.07.2012. 14:00 Tebi je Bojane Pr.ocigledno dosadno pa samo cekas s kim ces da se prepucavas u komentarima na ovom sajtu.Postoje i drugi sajtov gde imas dezurne spinere i pljuvace pa im se pridruzi! Nikada nita pametno nisi rekao,osim sto se prepires sa zenama iskljucivo.
Bojan Priština | 03.07.2012. 00:53 E dobro je da si nam otkrila pravi termin za tvoje i Jasminino honorarno zanimanje " Dezurni spineri ", kladim se u sta hocete, da na mesecnom nivou za tu vrstu usluga od SLS-a dobijate napojnicu od 2 evra u vidu dopune za mob xD
GOTOVUSANIN IZ GOTOVUSE | 05.07.2012. 20:40 ODNOSI SRBA I ALBANACA SU NA DOSTA NISKOM NIVOU MADA SE I TO U SKORIJE VREME MOZE POPRAVITI.
Nedzib Berisha | 11.07.2012. 19:10 @ Gotovusanin: Samo kako ih popraviti? Kad se jos uvijek sire lazi i poluistine, cak i ovdje, sa namjerom da stvore i odrzavaju medjuetnicke tenzije. Tek u junu ove godine Hashim Thaci predlozio stvaranje komisije istine za pomirenje. To je Juzna Afrika prvo uradila odmah posle demokratskih promjena. Kaze se, da nikad nije kasno, ipak se plasim malo da ce nas vrijeme pregaziti