Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Janom Klifom

09.09.2012.

U 84.emisiji Slobodno srpski gostovao je ambasador Velike Britanije na Kosovu Jan Klif. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da ne očekuje velike promene nakon ukidanja nadgledane nezavisnosti Kosova i da će međunarodna zajednica nastaviti da prati sporovođenje Ustava i Zakona Kosova, koji su proistekli iz plana Martija Ahtisarija. Govoreći o severu Kosova Jan Klif je kazao da se problem "severa" mora rešavati razgovorima  izmedju Prištine, Beograda i gradjana u tom delu Kosova. Klif je kazao da Beograd ima svoje bezbednosne snage na severu Kosova, što je kako je istakao suprotno rezoluciji 1244. Kao najveći uspeh dosadšnjih razgovora Beograda i Prištine britanski dilomata je izdvojio dogovor o carinskom pečatu. Ambasador Velike Britanije na Kosovu govorio je i o svetskoj ekonomskoj krizi i budućem proširenju EU novim članicama sa Zapadnog Balkana.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarbuki | 09.09.2012. 23:32 bravo budimire
Vukasin | 09.09.2012. 23:42 Ono sto je za Klifa i Britaniju uspeh, za ne albansko stanovnistvo na Kosovu je neizvesnost. Gospodine ekselencijo, ili sto bi Sojic rekao " eksencijo", idite tamo odakle ste dosli i pustite nas da zivimo sami kako znamo i kako umemo. A ti gospodine urednice, mogao si jos malo da ga cepnes! Jedini ti imas moc da sve te kvazi politicare bombardujes i da nas predstavljas. Nebitno sto nema efikasnosti
GOTOVUSANIN IZ GOTOVUSE | 10.09.2012. 00:13 TO BUDIMIRE LEGENDO,GOTOVUSA JE UZ TEBE.
Milica | 10.09.2012. 00:28 hvala ekselencijo sto podsecate ove u Beogradu da se sve sto vredi nalazi juzno od Ibra i da ni za zivu glavu ne pristaju ni na kakvu podelu Kosova. Oteto prokleto, docice dan kad ce da se vrati, ali ako se potpise onda smo ga ugasili. Dogodine u Pristinu!!!
Kole | 10.09.2012. 00:36 samo se nadam da ovu emisiju gleda neko i u Srbiji, pa da vidi pravu stvarnost, jer se jedino ovde moze videti i cuti, sve ostalo je sljam.