Arhiva emisija

Slobodno srpski Fadiljom Ljepajom

16.09.2012.

U 85.emisiji Slobodno srpski gostovao je publicista i direktor Centra za balkanske studije Fadilj Ljepaja. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da Vlada Kosova još uvek nije stvorila iskrenu ponudu za Srbe, koja bi kako je kazao, "Srbima dokazala da je ova država zainteresovana za njih". Ljepaja koji je i bivši pripadnik Oslobodilačke vojske Kosova govorio je i o izveštaju Dika Martija, mogućnostima Kosova i zemalja Zapadnog Balkana za ulazak u Evropsku uniju  i o mogućnostima ekonomskog razvoja Kosova u uslovima svetske i evropske krize.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarMirce | 16.09.2012. 21:37 Ovo mu priznajem jedino sto vredi a rekao je da je za Srbiju najbolje da gradi fabrike, uposljava i na taj nacin pomogne svojim srbima,a ne kao do sada samo politicki,demagoski i novcem koji se krao i u pola vracao onima koji su davali. Sto se tice IZVINJENJA od toga nema nista jos dugo vremena. Sve ostalo sto je rekao je stara prica poznata i vrapcima na grani,niko to vise ne slusa i ne shvata ozbiljno pa cak ni njihovi mentori.
Vlada | 21.09.2012. 14:33 Pozdrav Budo, emisija ti je i dalje ekstra. Ali činimi se da si izgubio na žestini kao da se nekog bojiš. U par navrata sam primetio i došao do zaključka kao da nemaš hrabrosti da postaviš ključna pitanja. Recimo u delu emisije kad govori o međunarodnim institucijama i o tome kako je "kosovo bilo veliko gradilište" samo bih mu dodao komentar ili ubacio sa komentarom GRADILIŠTE KOJE POČIVA NA KRVI NEVINE DECE, u temelje te nezavisnosti je uzidana i krvava pšenica neserćnih žetelaca... Ali opet to sam Ja a tamo si ti! Dalje ono što me je žestoko isprovociralo je i rečenica koju sam možda ja shvatio kao izgovor da "međunarodna zajednica usporava sve istražne procese" ako sam ga dobro razumeo. Pa ako je kosovo sad već nezavisna država najnormalnije je za očekivati da se kao takva posveti rasvetljavanju najtežih zločina a ne da iste te prikriva... i štiti. Sve u svemu svako doboro i još jednom kažem činimi se da si izgubio oštrinu... Daj naošti se i insistiraj na pitanjima i odgovorima koja su zaista škakljiva ne dozvoli da takva pitanja ostanu bez odgovora (na kraju krajeva nek ti da samo njegov stav ali nek ga DA!) Svako dobro i do gledanja!
realnost vremena | 23.09.2012. 10:20 @Vlada # vlado, za osobe poput tebe (utisak na osnovi tvog komentara) ne moze se reci da su umno poremecene niti bolesne. osoba koja ume da koristi internet, koja je zivela i bila svedok dogadjanja krajem 80-tih i 90-tih a rezonuje poput onog koji je napisao komentar poput tvog je stetan, pre svega, za svoju porodicu, za svoje sunarodnike, okolinu i za drustvo uopste. spominjati izolovane slucajeve i potencirati na njima kao opravdanje za sve sto je jedna drzava (za sta je ti indirektno podupires) cinila nad "svojim" civilnim stanovnistvom je najblaze receno cinizam. rezultat umova poput tvog je preko 150 albanskih regruta/vojnika vracenih u okovanim sanducima svojim porodicama uz obrazlozenje da su izvrsili samoubistvo (za koje niko ne odgovara), slucaj u paracinu, jedna srebrenica, porodica jasari, racak, cusk, dubrava, hladnjaca u dunavu, batajnice, plan "potkovica", prikrivanje aktera svih tih monstruma od tvoje samostalne drzave srbije sa kud i kamo duzim postojanjem!? istupati tako drsko, poput tebe, moze sampo osoba kome je obraz od djona. stoga je preporuclivo da hladne glave, s´moralnom i verskom odgovornoscu analizirati tezinu i povode svih zlocina sa cilem da se dodje do otreznjenja nakon cega bi usledilo pomirenje. bez toga, ja sam skeptican u miran suzivot gradjana kosova.
@Lulzim | 26.09.2012. 17:24 putiga nek govori to sto je poceo ubijen covek od srbske policije s gerbacom .,,,a za ubistva srba 10 puta pitaosi,,,,,??????