Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Bljerandom Staviljecijem

30.09.2012.

U 87.emisiji Slobodno srpski gostovao je ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Kosova Bljerand Staviljeci. U intervjuu  Budimiru Ničiću on je rekao da je poljoprivreda "konačno dobila  odgovarajući tretman" u kosovskom budžetu, tako da će u sledećoj  godini za njen razvoj biti izdvojeno 35 miliona evra, što je sto puta više nego 2007. godine. Staviljeci je kazao da se procenjuje da na Kosovu postoji oko 20 procenata poljoprivrednih površina koje se ne obrađuju. "Poslednji popis rađen je pre pedesetak godina i neophodno je što pre dobiti tačne podatke", rekao je Staviljeci i najavio da će 2013.godine biti izvršena registracija poljoprivrednog zemljišta na Kosovu.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarNensi | 30.09.2012. 17:40 Mlad covek,kulturan i normalan lik. Za razliku od mnogih dosadasnjih gostiju,alb.nac.mogu za ovg reci svaka cast i za jos jednog,mislim da to bese predsednik opstine Novo Brdo. Svi ostali su pokazali dozu ostrascenosti po pitanju politike i multietnicke tolerancije.
Leposavac | 01.10.2012. 01:12 Ko jos hoce da uzme u motiku u ruke i da radi? Narano niko. U pravu si Nensi za gosta, kulturan je lik.
Siki | 01.10.2012. 09:51 Vlada bi trebalo da poveca sredstva koja se izdvajaju za poljoprivredu u budzetu, i fiskalna politika trebala bi da funkcionise sa lokalnom proizvodnjom , jer kao takva, podsticace privatna preduzeca da ulaze u proizvodnju, i podsticala bi poljoprivrednike da razvijaju svoja polja. Gost emisije Blerand Stavileci promenio je dosta toga u ministartstvu poljoprivrede i da se videti da je unapredio ovaj sektor.
Boris | 02.10.2012. 21:10 Ma poljoprivredno zemljište na Kosovu je zatrovano, pa proizvodi uzgajani na njemu mogu biti smrtonosni za građane koji se njima hrane, samo Ministar o tome nije zeleo da govori. Dobro znamo da je kontaminacija poljoprivrednog zemljišta preko dozvoljenih maksimuma teškim metalima, a posebno hromom, niklom, olovom, cinkom i arsenikom, tako da visoka koncentracija tih zagađivača vlada na čitavom Kosovu. Emisija bi bila jos bolja i dinamicnija da je voditelj bio agresivniji prema sagovorniku.