Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Nemanjom Sarovicem

14.10.2012.
U 89.emisiji Slobodno srpski gostovao je zamenik predsednika Srpskeradikalne stranke Nemanja Šarović. U intervjuu Budimiru Ničiću on rekao da je Beograd Srbe na Kosovu u velikoj meri ostavio na "cedilu". "Srpski narod je glasajući za Tomislava Nikolića glasao za Vuka Brankovića modernog vremena i to je nešto što će se građanima Srbije na Kosovu i Metohiji osvetiti, jer ako je neko izdao svog najbliežg prijatelja da li mislite da neće izdati i vas? Naravno da hoće, jer Nikolić je pre izbora pričao da će poništiti sve sporazume koje je Beograd postigao sa Prištinom, a šta sada radi"!? Govoreći o dosadašnjem  dijalogu Beograda i Prištine Šarović je rekao da tu nije bilo, kako je kazao stvarnog dijaloga, "jer se on vodi pod okriljem Evropske unije gde je većina zemalja priznalo nezavisnost Kosova i svi dosadašnji sporazumi postignuti su ucenama i uslovljavanjem. On smatra da razgovori Beograda i Prištine treba da se odvijaju u skladu saUstavom i zakonima Republike Srbije.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarKosovac | 14.10.2012. 14:22 Ovaj je gori i od Zvonka.
Nensi | 14.10.2012. 15:58 E gospodine Sarovicu,godinama pre 99 i posle 99 ste ucestvovali u vlasti a mi na KiM nikada nismo osetili neku blagodet,konkretnu brigu radikala o preostalom srpskom zivlju na Kosovu.Imali ste i na nasem lokalnom nivou predsednike opstina kao Gutu u SO Pristina,Zvonka u SO Strpce,Zorana R.u SO Vucitrn,izmestena u Priluzju,a povremeno ste imali i predsednika opstine Obilic izmestene u Plemetini i vlast u SO Lipljan. Niko od navedenih,ama bas niko od svih njih nije se pokazao kao dobar radikal i savestan domacin u svojoj opstini niti je prikazao brigu o svojim gradjanima.Svi oni su odisali sebicnoscu,nepotizmom,nepismenoscu,javaslukom i ostalim zloupotrebama svojih polozaja.Dobar deo vasih predstavnika na KiM je u sadejstvu sa koalicionim partnerima dozlogrdio ovom nasem namucenom narodu,.E,zato ste ovde izgubili svoje birace i nadam se da ih vise nece ni biti.Sto se tice licno gosp.Sarovica znamo da je uvek bio u vrhu radikalne stranke i cenim da je jedan od cvrscih i pametnijih medju njima,ali me cudi sto nije uticao na radikale na KiM koji su se oduzeli od kontrole centrale radikalne stranke i godinama unazad nenamenski trosili od Srbije budzetska opstinska sredstva. Jos jednom mi samo potvrdjujete da smo zaista svih ovih godina gubili vreme i stagnirali zbog vasih praznih patriotskih prica,umesto da smo se ovde lokalno organizovali i svrstali nase nacionalne interese i potrebe uskaldili zivotu kojim zivimo u ovim uslovima i okolnostima koje nas snalaze a sve zahvaljujucu pogresnoj politici nase matice.Ne raduje me vise nista,niti sta moze da me iznenadi a ni razocara,svi ste gledali svoje interese,pa tako cinite i sad.
Stanimir | 15.10.2012. 10:56 Kad Sarovic ovoliko uziva dok je van parlamenta, koliko bi tek uživao kada bi bio poslanik? Sto se bre zanosi sa nekim fantazijama...ovaj onako, onaj onako. Svi ste isti. I da ponovo dodjete na vlast nema leba mez motike. Mora da se oznoje ledja, mora da se sljaka i to udarnicki. Mani ta cekanja da se nesto promeni i da padne nesto s neba. Aj uzdravlje
realnost vremena | 15.10.2012. 21:54 doista ne razumem mnoge stvari kada je rec o srpskim politicarima. za trenutqak prihvatimo uslovno da su pomenuti politicari u svemu u pravu. da su oni i njihov narod predvodjeni njnima, 100% nevini za sva dogadjanja u sfrj. ali dali su ti politicari svesni da je politicko, socijalno, ekonomsko i sveobuhvatno stanje srpskog narod plod njihove politike!? shodno tome i cinjenici da su svi u raznim periodima bili na vlasti, s´kojim moralnim pravom se pojavljuju na raznim medijima i svom narodu "sole" pamet i sve sto imaju da kazu su kritike na racun vladajucih garnitura u cijem sastavu nisu sami ucestvovali u smislu da nisu trebali da cine ovo, nisu smeli da cine ono a pritom ne nudeci nikakvo verodostojno resenje sem onog, cekajmo kad se snage promene pa cemo onda srbiju i srbe ustrojiti po nasoj zelji, ne pitajuci se koliko ce vode ispod mostova do tada proteci i kakve ce biti i tada okolnosti i interesi mocnih!? na zalost, tranzicija i nemili dogadjaji, jugoslovenske narode je bacilo u nogdaunu a ovi, poput sarovica, neumorno mahaju peskirima.
Leposavac | 20.10.2012. 09:27 Sarovic je bahat i ne zasluzuje mesto zamenika Srpske radikalne stranke. Svi oni koji su bili zaduzeni za kampanju, umesto da budu smenjeni zbog losih izbornih rezultata, nagradjeni su visokim funkcijama. Zato i nema radikala na politickoj sceni.
Petar_KM | 13.11.2012. 01:29 Ja ovog Šarovića pamtim samo po tome što je kad je bio NARODNI POSLANIK fiktivno prijavio boravak u Vranju, a praktično živeo u Beogradu i tako na fiktivnoj relaciji Vranje-Beograd uzeo 1.600.000,00 dinara. Da se ne zaboravi: http://forum.krstarica.com/showthread.php/217016-NEMANJA-ŠAROVIĆ-JEDAN-OD-JAHAČA-BEOGRADA
Gnjilanac | 13.11.2012. 01:32 Sećam se i ja toga pre nekoliko godina Poslanik Nemanja Šarović iz Vranja, koji je za 11 meseci sa skupštinske blagajne podigao 1.639.088 dinara na ime putnih troškova, zapravo živi u Beogradu, pa nije ni bilo razloga da mu se plaća dolazak na sednice parlamenta. Naime, prema podacima do kojih je „Blic“ došao, Šarović je odbornik Srpske radikalne stranke u Skupštini opštine Stari grad u Beogradu. Na sajtu ove opštine (www.starigrad.co.yu) može se naći da je Šarović odbornik radikala u ovoj opštini, a na zvaničnom sajtu Skupštine Srbije i potvrda da je reč o pravniku iz Beograda. Međutim, izveštaj računovodstva Skupštine Srbije koji je dostavljen „Blicu“ tvrdi suprotno. Ovaj dokument pokazuje da je on iz Vranja i da je podigao oko 19.000 evra na ime putnih troškova, odnosno da je za 11 meseci prešao oko 150.000 kilometara, putujući navodno iz Vranja na sednice i vrćajajući se isti dan.
Marko | 13.11.2012. 01:45 Sećam se Šarovića još sa studija bio je jedan od lošijih studenata tada. Na sajtu Pravnog fakulteta u Beogradu može se videti i to da je studirao 8 godina, a naš fakultet traje 4 godine. Uisao je 1993. godine, a diplomirao tek 20.3.2001. i to uz dosta muke, na jedvite jade.