Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Imerom Muskoljajem

21.10.2012.

U 90.emisiji Slobodno srpski gostovao je direktor Udruženja profesionalnih novinara Kosova Imer Muškoljaj.  U intervjuu Budimiru Ničiću on SE založio za bolju saradnju između srpskih i albanskih novinara radi većeg  razumevanja svih zajednica o tome šta se zaista dešava i kako se živi na Kosovu. Govoreći o novom srpskom kanalu Radio televizije Kosova Muškoljaj je kazao da očekuje da će taj kanal biti prvenstveno u službi
informisanja ne samo za srpsku već i albansku zajednicu.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarBoban | 22.10.2012. 11:45 Muškoljaj zna da treba mmnogo vremena da bi se došlo do bolje saradnje između srpskih i albanskih novinara. A što se tiče življenja na Kosovu i šta se sve dešava, to najbolje znaju sami stanovnici.
Nikola | 24.10.2012. 10:19 Da li postoje grancije da će novi srpski kanal Radio televizije Kosova odgovarati specifičnim potrebama zajednice i doprineti boljem informisanju Srba na Kosovu“. Procenat srpskih gledalaca koji prate RTK1 je izuzetno nizak, tako da ce vam biti potrebno mnogo vremena da se sklopi mozaik, kako bi Srbi pratili taj famozni kanal.
Nensi | 24.10.2012. 18:19 Ko krade kosovski budzet?- kosovski politicari. Bravo! gde je organizovani kriminal i korupcija?- u kosovskom parlamentu i vlasti! Sto se tice medija,oni su zaista veliki cinioc koji moze da utice na celokupno drustvo i svest naroda. Neki truju,neki osudjuju a retki su oni koji se trude da prikazu neku lepsu stranu ili vest sa ovih terena koliko god da je toga malo,ali se zapostavlja jer "lepa vest" nije senzacija niti hit vest.Sto se tice nezavisnosti srpskog kanala RTK,to nema sanse jer ni albanski kanal nije nezavisan i podleze cenzuri i kontroli. Sto se tice neregularnosti izbora vd.direktora i clanova borda RTK tu bi zaista trebalo da se preispita nacin izbora i zloupotrebe uticaja i moci SLS koja je naravno i tu umesala svoje prljave prste. Srpski i albanski novinari bi trebali da u zajednickom interesu saradjuju u razmeni i proveri informacija kao i u raskrinkavanju pojedinih mocnika na vlasti. eee to bi bilo mocnije od "insajdera" :)))))) ali,izgleda da smo za to jos uvek nezrelo drustvo. Uglavnom,za ovako rovito stanje i zbog nevladavine prava, posao novinara bez zastite je direktan rizik po zivot. Eto vam prilike da se izborite za jedan "dodatak" na platu. :)
bogi | 11.01.2013. 10:09 Zalosno je to za vas, ako si taj za zastitu novinara na KOSMETU trebalo bi da se angazujes za tvoje kolege bez obzira kojoj naciji pripadaju, pa i za one nestale tokom 99-te i 2000-te pa nadalje. Evo vec pune 13(trinajest)godina tragam za mojim sestricem, koji neastade za tren oka. Bio je novinar radio Pristine zove se Melonasi Marjan, i verujem da ima jos njegovih drugara koji su sa njega radili. U potpunosti se slazem sa komentar iznet od gospdje @ Nensi daje vam se prilika i sansa da budete prvo svoj na svome covek. hvala!!!