Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Draganom Josifovicem

18.11.2012.

 U 94.emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik Saveza osoba sa invaliditetom u Gračanici I Udruženja distrofičara Dragan Josifović.  U intervjuu Budimiru Ničiću on je kazao da ni jedno društvo nije u dovoljnoj meri otvoreno za osobe sa invaliditetom, ali da kosovsko društvo u tome prednjači. Veoma teško se prihvataju osobe sa invaliditetom, jedino ko u porodici ili bližem okruženju ima osobu sa invaliditetom on nas i prihvata, dok nas ostali gledaju kao nekog ko treba da primi milostinju, a ne gleda naše  vrednosti “. Josifović je kazao da su najveći problemi osoba sa invaliditetom nedostatak takozvanih socijalnih servisa,  obrazovanje, pristup javnim objektima i nezaposlenost. On je kazao da na Kosovu postoji  nekoliko  zakona koji se odnose na osobe sa invaliditetom, ali da je to kao I u mnogim drugim slučajevima samo “mrtvo slovo na papiru”.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarGluvonem | 18.11.2012. 17:18 Josifovic je ortak sa Igorom Aritonovicem u minimarketu "Spektar" pa evo prilike da ga pitam zasto on kao poslogavac ne zaposli lica sa invaliditetom???
Misko | 21.11.2012. 09:47 Na zalost, upravu je gost kada kaze da ni jedno kosovsko drustvo nije dovoljno otvoreno za osobe sa invaliditetom. Licno poznajem osobu koja je tezak invalid a da ta osoba ni od kosovske ni od srpske institucije nikada nije dobila nikakvu pomoc niti joj se ko obratio. Dzaba sto postoje zakoni kada te iste zakone niko ne sprovodi. Medjutim ima i osoba koje se predstavljaju kao invalidi a u stvari oni "volu rep mogu da iscupaju", primer prosjaci na ulici. Dobro kaze anketirani gradjanin da prosjaci puse Marllboro :) .
@Lulzim | 23.11.2012. 00:00 hehhh,ma da naravno i za ono koju su ubili Albanske djece, i trudne zene,stare ljudi....da da i za nji ce biti invalidnina ...a i u Mitrovicu nece biti dugo ovako bogami.pozz butimiru
@Lulzim | 23.11.2012. 21:36 Budimire,tvoju emisiju gledaju 14% narod na Republiku Kosovu,a i nece biti samo to zato što imš sfaki put prave teme , ide samo na bolje.TUNG nga MITROVICA
Severac | 24.11.2012. 15:09 Strasno! A sto Ljuljzime dobijaju uqk ucesnici koji su ubijali zene,decu i civile? kidnapovali srbe i vadili im organe i prodavali,jel i za to treba da dobijaju invalidninu i socijalnu pomoc? Da,naravno da nece dugo ovakvo stanje u Mitrovici,bas zato sto ste zapenili da navalite preko reke Ibar na sever,malo morgen ce te,hahahaha.Ovaj put je na strani severa i srba medjunarodna zajednica,kfor i eulex vam oterase roske specijalce :P iz Suvog Dola i Brdjana. Mnogo ste se usilili,oreteraste vise! A severnjaci vas jedva cekaju,bujrum!
@Lulzim | 27.11.2012. 01:32 tako je polako al sigurno ? Severac docicemo do cila
Severac | 28.11.2012. 19:10 Ti Ljuljzime bas nasao da provociras ovde a? Kazem ti ja,cekamo vas mi ovde na severu polako ali sigurno da vas pocastimo po jednim dobrim ... :P Dodji Lulji prvi na celo kolone,hahaha :))))))
@Lulzim | 02.12.2012. 23:26 Severac,ja mislim da ti netreba da pokfariš tvojo ,,gnezdo,,nemoj tako mislit bolje je za tebe.,daj ime posto si taliko car a ne SEVERAC to ni zenske vise ne sakriju.,al jbg ja ne samo tebe nego svima srba ob taj deo RKS ja .,razumem al nece biti to sto vi mislite vjerujmi vjerujmi!evo jasam prvi ZA to da preshevska dplina i tetovo skoplje i onaj deo u CGoru da se spoji REPUBLIKU KOSOVA al nema od toga nista,isto i to sto vi mislite,vi davno bi bili spojeni SRB da bibilo to mozno...a bolje je da pocnete zivot kako treba nije meni tesko da dodjem gore sa sve strane sa 60 al 180 kolega pa da to pocne KFOR je vec jednom rekao isto kao za barikadu?????????klonicete sam .A sa druge strane Prishtina da resi problem....... JA nadam da cete sfatiti da sanjate a lopovi vam napumpe mozak on dobi placu sa dve strane a narod na barikadu OK samo vi nadeljujte a vjerujmi da drugo opciu nemate ,sto se tice mene ja setam gde god hocu to znaj...sa jednom WV bora sreberna boja 2006 l.tosam ja ok ako hoces da me vidis reci,samo gdje ti budes na koj lokal?A ja za ferke bolime K,,,C ja imam moj biznis,.a vidim da si kulturan decko . Ako poznajes Sadat recimi??
Severac-Marko Milasinovic | 04.12.2012. 01:29 Ti mi licis Ljuljzim da si neki biznis-policajac u sprezi sa mafijom juzno i severno od reke Ibar.Mnogo mi nesto propagiras silu,delujes kao nedovrsen u zrelosti.Ili si mlad pa ne shvatas neke stvari ili ti se isplati da se pravis lud. Pijem makijato u "Dolceviti" kod glavnog mosta svako jutro i uzivam u panorami Mitrovice :) ne bavim se barikadama jer je to za mene gubljenje vremena i imam svoj stav.Krecem se svuda po Pristini,Peci,Gnjilanu,Urosevcu i imam svuda starih dobrih prijatelja koji nisu optereceni kao ti.Bice ti neostvareni san Presevska dolina u sastav Kosova ali sever Kosova ce uvek ostati vezan za svoju Srbiju kao sto je i bio uvek. Sadat? hm,hm...nesto mi zvuci poznato. Ne zovem te na ferku,to vec odavno nije vise "in"...moda i stilovi se menjaju....Savet: za komunikaciju na ovom forumu,promeni retotiku i spusti ton. Za takav tip razgovora kojim pricas,preporucuje ti profil na FB "Krastas Mitrovica" ako ti je do nadmudrivanja cinjenicama.
@Lulzim | 14.12.2012. 00:47 severac,nism Biznis Policajac nego radim samo moj posao to sto sam dužan da radim,negu jurim kriminalca,MPB,,MUP - RKS........krimić to je moj posao,vec 8god.
@Lulzim | 14.12.2012. 00:49 redaksia ,moze brisati mojo E posto molim,HVALA,in pozz