Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Feridom Aganijem

23.12.2012.

 U 99.emisiji Slobodno srpski gostovao je ministar Zdravstva u Vladi Kosova Ferid Agani. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da na Kosovu postoji jedan zdravstveni sistem i to onaj koji funkcioniše po sistemu Kosova, dok su kako je kazao u srpskim sredinama prisutne i zdravstvene ustanove koje dobijaju donacije iz Republike Srbije. Agani je najavio reformu zdravstvenog sistema i kao prvi korak za to je, kako je istakao, donošenje novog zakona o zdravstvenom sistemu koji je Skupština Kosova usvojila pre nekoliko dana. „Ta reforma će se bazirati na tri stuba, a jedan od najvažnijih je osnivanje agencije za finansiranje zdravstva, kao preteča za osnivanje Fonda zdravstvenog osiguranja koji će biti osnovan najverovatnije 2014 godine“.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarGOTOVUSANIN IZ GOTOVUSE | 24.12.2012. 20:28 MI U GOTOVUSI NISMO ZADOVOLJNI ZDRASTVENIM USLUGAMA JER AMBULANTA U GOTOVUSI RADI SAMO TOKOM DANA ,A LEKOVI SE MOGU NABAVITI SAMO U PRIVATNIM APOTEKAMA ,IAKO SRBIJA REDOVNO SALJE LEKOVE SVIM SRPSKIM SREDINAMA NA KOSMETU.
Marjan | 26.12.2012. 12:31 Dobre rece jedan anketirani gradjani da kada bi mogao Zdravstvenu uslugu bi ocenio sa manje od nule. Bas bi voleo da vidim kakva ce ta reforma zdravstvenog sistema na Kosovu biti. Cisto sumnjam da ce se nesto na bolje promeniti. Ali sacekacemo da vidimo i to.
bogi | 30.12.2012. 17:32 @. za gotovusanina iz gotovuse: nije samo to u tvojoj sredini nego u celu ZUPU Sirinicku je isti princip, svoj svojega cuva i gosti, a za ostale nema nista. Zalosno je to ne samo za lecenje nego i za zaposljavanje, svoj svojega iza ledja zaposljava, e ta KORUPCIJA ILI PROTEKCIJA KAD bi se zaustavila bilo bi nesto. pozdravljam celu SIRINICKU ZUPU i zelim da u zdravlju,miru i velikoj slogi docekamo NOVU GODINU i BOZICNE blagdane. A vama u redakciji takodje sve najlepse jos veci uspeh u novoj 2013god. Interesuje me mnogo ZASTO RTS ne preuzima barem jednu emisiju direktno za INOSTRANSTVO NA SATELITSKOM PROGRAMU DA EMITUJE: vas verni gledalac emisijapozdrav
trajanka milosevic partes | 01.01.2013. 11:49 Partes nema nikake zdravstvene usluge od kosovsku vladu. DA NE SALJE SRBIJA LEKOVI I DA PLACA LEKARI I POMOCNO OSOBLJE ZAPOSLJENI U ZDRAVSTVO SRBI NEBI POSTOJALI SAD NA KOSOVO I METOHIJI. evo jedan primer u partes u ambulantu dali su otkaz iz nehata ojde idite kuci i dve medicinske sestre nisu hteli da se raspravljaju otisli kuci doboli otkaz zato sto se nekome tako svidja to je naredio Nenad Cvetkovic predsednik Opstine Partes i zaposlio dva muskarca to je bre sramota a ministar za zdravstvo ne reaguje za ovakva kriminalna dela.
Bojan, PRISTINA | 08.01.2013. 19:04 Ovo je primer Albanskog politicara za koga imam postovanje i uvazavanje- iako je na liniji tkzv " Nezavisnog Kosova" .Prvo jer je obrazovan a iz toga i uljudan covek. Da Albanci biraju vecinom takve ljude sigurno danas nebi bili tu gde su da sem te fatamorgane od nezavisnosti nemaju nista drugo. Nazalost, po mom a i opstem misljenju njih vode banditi, teroristi i kriminalci najgore vrste od Thacija do Haradinaja zato smo svi skupa tu gde jesmo.
Bojan, PRISTINA | 09.01.2013. 17:07 I na zalost, svidelo se to nekome ili ne, ovaj covek, takozvani ministar takozvane drave, govori istinu. Srbija je prepustila Srbe i institucije pa tako i one iz zdravstva albancima. To sto su i dalje u " sistemu R. Srbije" je samo zato sto Albancima odgovara da Srbija snosi troskove i nista drugo. Njihovo je vreme i mogu da rade sta hoce, oni su gospodari zivota i smrti a ne neke ambulante u Ranilugu ili sta vec...