Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Miloradom Trifunovicem

20.01.2013.

 U 101.emisiji Slobodno srpski gostovao je kordinator Udruženja kidnapovanih Srba na Kosovu Milorad Trifunović. U intervjuu Budimiru Ničiću on je apelovao na vlast u Beogradu da prekinu dijalog Beograda i Prištine dok se pitanje kidnapovanih i nestalih ne stavi na dnevni red tih razgovora.  „Pre početka dijaloga govoreno je da će to biti jedna od prvih tema razgovora, ali očigledno Evropska Unija ne tretira to pitanje kao prioritetno. Zbog toga neka  „gospoda“  iz Beograda kaže da „nećemo razgovarati dok se pitanje kidnapovanih i nestalih i Srba i Albanaca ne nadje na dnevnom redu“. Prema rečima Trifunovića medjunarodna zajednica je najodgovornija što još uvek nije rasvetljena sudbina kidnapovanih i nestalih lica, jer je kako kaže, i sama saučesnik u tim zločinima. „Kfor je najodgovorniji jer je Kumanovskim sporazumom preuzeo odgovornost za bezbednost svih gradjana Kosova, a najveći broj kidnapovanja dogodio se upravo posle dolaska medjunarodne zajednice na Kosovo“. Trifunović je kazao da se na Kosovu traga za još 1726 nestalih osoba, od kojih je 532-oje Srba.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarPregovarac | 21.01.2013. 07:57 Zasto se jos ne otvara tema nestalih i kidnpovanih okviru dijaloga u Briselu? To je cista odgovor medjunarodne zajednice!
Pitanje za sve | 23.01.2013. 10:13 Zaista me cudi sto na ovakve teme nema vise komentara na vasem sajtu. Da li zaista briga o nestalim ipak bledi?
Za novinara | 23.01.2013. 10:15 Zasto vi novinari ne pitate Dacica i Tacija kada ce pitanje kidnapovanih i nestalih lica doci na dnevni red?