Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Radom Trajkovic

27.01.2013.

 U 102.emisiji  Slobodno srpski gostovala je poslanica Jedinstvene srpske liste u Skupštini Kosova Rada Trajković. U intervjuu Budimiru Ničiću ona je rekla da bi poslednje rušenje nadgrobnih spomenika na pravoslavnim grobljima širom Kosova trebalo jako da “poljulja” pregovaračku poziciju Prištine posebno kad je u pitanju sever Kosova. “Pregovore za sever uvek pravdaju dobrom integracijom Srba južno od Ibra i dobrom saradnjom Vlade Kosova sa Srbima u ovom delu Kosova. Ovo poslednje rušenje oko 150 nadgrobnih spomenika govori da čak i mrtvi nemaju mira, a suštinska poruka za žive je da na Kosovu ne čekaju starost ili smrt”. Govoreći o nedavnom susretu sa liderom Alijanse za budućnost Kosova Ramušem Haradinajem ona je kazala da bi ušla u Vladu Kosova ukoliko bi premijer bio Haradinaj, ali pod odredjenim uslovima. “Nikada ne bi ušla u Vladu koja zavisi od Srba kao što je sadašnja situacija. Takodje jedan od uslova je revizija zakona iz Ahtisarijevog plana”. Trajković je optužila predstavnike Samostalne liberalne stranke da su spremni da zarad ostanka na vlasti “naprave uslove u kojima Srbi ne mogu da opstanu” .

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarmilos | 28.01.2013. 10:04 dali ima veceg sljama od ove trajkoviqke auuu
mirkovic | 28.01.2013. 11:32 sacuvaj boze ove zene i nje slicne,piiiihhhh
Stanisa | 28.01.2013. 14:42 Koga zanima sta Rada misli. Ajde pocni nesto da radis u svom zivotu i prestani da brines o narodu. Mala si ti za tako nesto. Jel vama propalim politicarima treba da se crta da ste dobili sut kartu od naroda i da se skinete vise sa grbace. Nadam se da ce uskoro krenuti istraga i o tvojim zaslugama za stanje u kome se nalazi dom zdravlja .
Bojan | 29.01.2013. 17:44 Rada Trajković-nije komunista ona je TUMOR za srbe na KiM-u,koji je ona profesionalac i doktor?koga ona laže???!!!,ona je jedna neuračunljiva osoba koju treba što pre PROTERATI NE SA KOSMETA VEĆ IZ SRBIJE!!!
Insajder | 29.01.2013. 20:00 Najgore je kad neko ko je godinama u politici iz licnih interesa govori o drugima u tom kontekstu. Gospodjo Trajkovic znamo ko ste, od koga ste i kada ste i koliko uzimali novca za vas patriotizam. Verovatno ste verovali u Bedzeta Pacolija i njegovu viziju o Kosovu kada ste za njega glasali da bude predsednik Kosova. I kad je bilo najteze u vreme gospodina Nebojse Covica vi ste imali svoju cenu, a novac su vam nosili u Beograd, na vrata, a donosioca posiljke niste hteli ni dostojno da ugostite i ponudite kafom kako dolikuje pristojnoj domacici, sto vi svakako niste. Kazete da niste "ucenjivali" svoje radnike da glasaju za vas. Verujemo. Ali mozda.
Strpce | 29.01.2013. 21:23 Ima Rada viziju, ima ideju... Nažalost, SLS je uspeo da dobije izbore na način na koji je uspeo i to se nije reflektovalo pozitivno na Srpsku zajednicu na Kosovu i Metohiji. Ima i gospođa Trajković grešaka, ali mi je u ovoj emisiji mnogo njenih rečenica privuklo pažnju da se zamislim.
Glas Naroda | 29.01.2013. 22:09 Lepo zbori bogami...nema tuc muc kao kod ovih novopečenih mladih srpskoalbanskih političara...
Bojan PRISTINA | 30.01.2013. 11:03 Sta vlast Srbije zeli Srbima na Kosovu i Metohiji vidi se najbolje po tome da je na celo Srpskih institucija postavila ljude poput Rade Trajkovic, Randjela Nojkoca, Gorana Bogdanovica pa i Krstimira Pantica zajednicko za sve njih je to da su na neki nacin i u nekom periodu bili u institucijama takozvane " Republika e Kosoves ". To su ljudi koji nemaju ni 2% podrske na centralnom Kosmetu a predstavljaju nas.
Miodrag | 30.01.2013. 13:48 Jako mi se svidja novi izgled pozadine, a nekako mi je i drugacija emisija ili mi se cini. Uglavnom sve pohvale.
Bogi PRISTINA | 30.01.2013. 15:44 RADO ? MORAS NAUCITI SEDAM ( 7 ) SRBSKIH ZAPOVESTI ! 1. NE CINI IZDAJU. 2. POMOZI SVAKOM SRBINU. 3. CUVAJ SRBSKE ZAVETE. 4. UCI OD SVOJIH VELIKANA. 5. NEDAJ DA OTIMAJU SRBINOVO. 6. SLAVU NE OSTAVLJAJ. 7. SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA .
Bogi PRISTINA | 30.01.2013. 15:52 Rado@. mene nesto drugo brine...brine me naime, sta ce biti kad jednog lepog dana, vasi mentori odu??? Sta ce tad da se desi, sa vama poput te vase LDP, lizavce, Tomic, Nojkic i jos drugih.
emo | 31.01.2013. 14:04 Bruka je sta radite srpskom narodu na kiM samo lazete i plackate ih.
Zoran M.Stanišić,iz Prištine | 02.02.2013. 13:04 Sramna je uloga "profesionalnih srba*" koji materjalizuju tragediju svog naroda. Godinama prelaze iz jedne partije u drugu, godinama zastupaju i jednu i drugu stranu u "fingiranom" sukobu,......., oni sve bogatiji,bahatiji,osioni,......,narod obezglavljen, opljačkan, osiromašen,.......Pogledajte te nalickane skotove,ološi i bagru koji nemaju obraza, oni neznaju da pocrvene, oni su mirođija u svemu......Trajkovićka,Petrović,Miletić,......,sramni ljudi,sramna vremena,vremena za prezrenje i zaborav........