Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Radmilom Todic Vulicevic

24.03.2013.

 U 110. emisiji Slobodno srpski gostovala je osnivač Udruženja raseljenih “Srećna porodica” iz  Niša Radmila Todić Vulićević. U intervjuu Budimiru Ničiću ona je rekla da se povratak raseljenih trenutno sveo na dolazak na zadušnice i obilazak grobova svojih najmilijih. “Do pre dve godine su postojali nekakvi projekti koji su se odnosili na povratak raseljenih, ali sada se očigledno niko više time ozbiljno ne bavi”. Govoreći o ravnopravnosti žena u društvu Vulicević je navela da su žene u potpunosti ravnopravne sa muškarcima i da bi trebalo da se, kako je kazala, “svi više okrenemo tradicionalnom načinu života na selu”,  koji je po njenim rečima bio daleko sigurniji u svakom pogledu u odnosu na danas.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarBranka iz Kosovske MItrovice | 24.03.2013. 18:50 Odgovorni ove emisije, zasto smo mi u Kosovskoj Mitrovici vec duze vreme uskraceni da na TV-u gledamo ovu emisiju? Nekada sam vas pratila na TV Herc-u iz Strpca, danas je slika na ovom kanalu u snegu. Slika na TV Mir-u iz Kurdistana ( Leposavica) je takva da pola minuta ima slike, pola minuta tona pa jedan minut nema nista. Porazgovarajte sa ljudima pomenutih televizija i resite taj problem.
Bojan | 25.03.2013. 12:25 O kojim selima govori ova gosca? Pa da je dobro na selu i njena bi deca dosla u Gracanici, Gusterici ili ne daj boze u Livadje da zive.
Miloš iz Gračanice | 25.03.2013. 23:19 Bravo Budimire, konačno si se potrudio da u emisiju dovedeš nekog iz naroda. Ima u ovom narodu običnih ljudi, koji nisu dovoljno prljavi, pogani i nečisti da bi se bavili politikom, zato iz njih i progovara mudrost! I gledajući emisiju uočih divni metaforu. Dva kamiončeta za odnošenje smeća, ono naše srpsko, dotrajalo i krpljeno kotrlja se uz i niz brdo dok mu ispada smeće u putu. Ono drugo, uglancano i sjano, zajedno sa onim "đubretarima" što se na njemu voze i prikupljaju smeće, divne i uglancane zelene uniforme. Ali, i jedno i drugo kamionče istom služe. I tako iz dana u dan, dok je svako od ova dva kamiončeta razvozilo smeće, svako na svoju deponiju, nisu ni primetili da su oba u jednom trenutku završila na jednoj velikoj deponiji smeća. Na ulazu te deponije pisaše Dobro došli u Evropsku Uninu! Eto odgovora zašto se treba vratiti starim i zaboravljenim vrednostima i mudrostima koje čuče u svakom starijem kosovcu!
Sebastjan | 29.03.2013. 13:13 Provale, pljačke i oštećenja simboličkih lokacija ozbiljno su ugrožavale proces povratka i osećanje bezbednosti među povratnicima i raseljenima. Gospodju brine sto nema vise projekta, toboze zbog povratka raseljenih. Projekta vise nema da se ne bi vise pljackalo.