Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Nebosjom Simicem

05.05.2013.

 U 116.emisiji Slobodno srpski gostovao je član Upravnog odbora Kosovske strateško akcione mreže (KSAM) Nebojša Simić. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da je stav KSAM-a da je dobro što je sporazum Beograda i Prištine postignut u Briselu i smatra da je najvažnije pitanje ko će ga i kako sada sprovoditi, a ko će ga nadgledati. „KSAM želi da u toj priči kao zainteresovana strana koja čini jedan značajan deo kosovskog društva ima malo važniju ulogu“. Simić koji je i jedini kandidat za budućeg predsednika Kosovske strateško akcione mreže kaže da su najveći problemi KSAM-a nejednak status srpskih nevladinih organizacija u odnosu na albanske, jer kako kaže donatori imaju mnogo više razumevanja prema njima. Kao drugi problem naveo je nedostatak stručnih ljudi u nevladinim organizacijama i „nedovoljno razumevanje donatora da finansiraju ono što nam je najpotrebnije“. Kao jedan od glavnih prioriteta ukoliko bude izabran za novog predsednika KSAM-a biće mu kaže izrada novog pravilnika o radu KSAM-a.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarns | 06.05.2013. 20:39 nebitan lik.svi zinuli samo za pare bez muke
Borko | 08.05.2013. 21:41 E tesko nama ako nas ovaj buduci predsednik KSAM-a, koji misli da je vrhunski strucnjak zastupa u kosovskim institucijama! Dace njemu Taci 5000-6000 evra i zastupace interese Vlade. I ko je on da komentarise sporazum Beograda i Pristine. To je kao kada bi ja komentarisao sukobe u Siriji. Iskreno, ovaj KSAM je samo ime na papiru. Sta su oni do sada uradili? Koji crni novi pravilnik. Da ima neka pravila ta organizacija ne bi ni postojala.
Slacka | 09.05.2013. 09:12 KSAM ni dinara ne zasluzuje, bolje pare da se daju za lecenje i operaciju dece kojima treba finansijska pomoc. Ovi iz Kosovsko strateske akcione mreze ce i tako to sve da pojedu i procerdaju.... Oni se sigurno finansiraju iz inostranstva i zato necu ni da ih komentarisem, zna se odavno sta i kako rade...
Nensi | 10.05.2013. 03:16 Gledamo emisiju porodicno....svi na karju cute zgrozeni lupetanjem gosta,a samo nas kucni ljubimac macak Sivko jedini se oglasi onim njegovim "iiiijaooooo" :)))) kakva propast! :))))))
Nika | 10.05.2013. 19:44 Dobro je da smo mi Srbi makar u necemu uspeli da se slozimo i da KSAM postoji evo vec cetiri godine. To je jako kratko vreme za neke ozbiljnije rezultate sa obzirom na velicinu KSAMa. U svakom slucaju verujem, a i svako ko poznaje sposobnosti gopodina Simica, da ce ova mreza uskoreo ojacati i biti prepoznatljiva i korisnija.
Goranac | 11.05.2013. 19:57 Mislim da je glavni problem je u donatorima. Proporcionalno ne daju dovoljno projekata manjinskim zajednicama. Verovatno ne žele da se zameraju "većinskom" delu Kosova i Albanije.
maksa | 05.06.2013. 15:18 Posto je ekspert za pisanje projekta trebali ste da pitate gospodina koliko je para oprao kao direktor kancelarije za manjine u opstini Kamenica i koliko njegovih projekata koje je odobrio sa te pozicije funkcionisu.