Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Fljorom Maculjom

12.05.2013.

 U 117. emisiji Slobodno srpski gostovala je direktorica agencije Ujedinjenih nacija na Kosovu „UN Women“ Fljora Maculja. U intervjuu Budimiru Ničiću ona je rekla da na Kosovu postoje dobri  zakoni kad su u pitanju prava žena, ali da je problem što se  oni ne implementiraju u dovoljnoj meri. Govoreći o nasilju nad ženama ona je rekla da je u tim slučajevima potrebno raditi na ekonomskom osnaživanju žena,  kako one ne bi morale da trpe nasilje u nekoj porodici  zarad svoje egzistencije. Maculja smatra da su najveći  problemi koji pogađaju tipičnu kosovsku porodicu bilo da se radi o Srbima ili Albancima uglavnom odnose na nezaposlenost, zdravstvenu zaštitu  i obrazovanje. 

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarMarija | 16.05.2013. 14:03 treba sto vise ovakvih emisija da odmorimo glavu malo od politike
Slobodan | 16.05.2013. 15:46 Gospodjo, znamo mi da su zakoni na Kosovu dobri ali pitanje je zasto se ne postuju ti zakoni. A kada je rec o nasilju nad zenama pa ima tu istine ali ima nasilje i nad muskarcima.
snezana | 16.05.2013. 19:41 Nezaposlenost je tema o kojoj bi trebalo sve institucije na Kosovu da se bave. Dobra emisija. Steta sto nema vise ovakve teme a ne samo politika, politika...