Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Stojanom Jovanovicem

23.06.2013.

  U 123.emisiji Slobodno srpski gostovao je dugogodišnji novinar i Šef Odseka Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijala Priština, Odsek Gračanica, institucije koja funkcioniše po sistemu Republike Srbije, Stojan Jovanović. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da očekuje da će ovogodišnji Vidovdan na Kosovu biti drugačiji u odnosu na manifestacije koje su se održavale proteklih godina, jer je Briselski sporazum doneo suštinske promene. Jovanović se nada da će sporazum uticati na relaksaciju odnosa na Kosovu, te da se neće ponoviti upotreba brutalne sile od strane policije, kako je to bilo prošle godine. Srbi sa Kosova su često žrtve političkih manipulacija, kaže Jovanović, a najnovije su vezane za izjave političara u kojima se tvrdi da su Srbi južno od Ibra navodno za implementaciju Briselskog sporazuma, a Srbi severno od Ibra protiv toga. Mogućnosti za zapošljavanje mladih ljudi su ograničene, a stopa nezaposlenosti na Kosovu je mnogo veća nego što se prikazuje, jer statitistikom nisu obuhvaćeni nezaposleni Srbi, tvrdi Jovanović.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarkorisnik | 23.06.2013. 20:09 :P
Igor | 24.06.2013. 10:30 Izvandredna emisija. Ipak izdvojicu jednu recenicu u kojoj gost kaze da nije normalno da oni koji prodaju svoja imanje finansiraju i stampu. I ja kada bi svoje imanje prodao nikada nista ne bi ulozio ovde na KiM jer to bi bilo osudjeno na propast.
Bojan | 24.06.2013. 13:02 Umesto kulturno-umetničkih društava i pojaca starih srpskih pesama, u Gračanici će za vreme Vidovdana nastupiti pop pevač Sergej Ćetković, što je, po stavu koji su izneli predstavnici raško-prizrenske eparhije, “huljenje i unižavanje Vidovdana. Svesni smo da se umesto tradicije nameće novokomponovani “savremeni Vidovdan.
Marija | 24.06.2013. 14:07 Najbolja tema razgovora je bila o prodaji imanja u Caglavici. Naravno da su prodavane kuce i imanja za cenu i do 10 puta vecu od realne,i tacno je da je veliki broj srba prodao neke udzerice , i kupio po dva tri stana i lokale po Beogradu, Smederevu , Nisu , Kraljevu. Oni koji imaju obraza, danas bar cute, i pokrivaju se usima kada se prica o kosovu ali je i tacno da ima bezobraznih, koji su, em uzeli milione evra od albanaca , a danas se busaju u grudi kosovarske i cupaju kosu..
GOTOVUSANKA IZ GOTOVUSA | 24.06.2013. 19:06 ZASTO SE LJUDIMA KOJI PRIMAJU 150 POSTO PLATE U JAVNIM INSTITUCIJAMA NA KOSMETU NE SMANJE NA 100 POSTO A DA SE OSTATAK DA VELIKOM BROJU NEZAPOSLENIH KOJI SU NA BIROU.
Mirce | 24.06.2013. 23:36 Bravo Tane. Kad sam te video na TV-u znao sam da ce emisija biti zanimljiva. Daj boze da od strane KPS-a vise nece biti upotrebljena brutalna sila, ali nesto ne verejum u tu bajku.
Sibin | 25.06.2013. 19:42 Prodaju imanja prodaju dušu.Samo to više nije tabu tema kod Kosmetskih srba od 2010 godine.Jedan deo naših sunarodnika dao je sve na prodaju i zemlju i kuće i duše i obraz zarad neke male privilegije kod novopečenih vazala-vlastodržaca tzv.gradonačelnika iz ove nesrećne SLS-a.Jeftina prodaja najskupljeg a to je O B R A Z.