Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Markom Jaksicem

08.09.2013.

 U 127.emisiji Slobodno srpski gostovao je diplomirani pravnik iz Kosovske Mitrovice Marko Jakisić. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da poruke Beograda, u vezi lokalnih izbora koji su zakazani za 03.novembar, nisu dovoljno jasne. “Zvaničnici iz Beograda u jednom trenutku pozivaju Srbe sa severa da izadju na izbore, pa onda porucuju da nema izlaska ako izbori ne budu neutrallni, sve to zbunjuje narod. “Iskrenije bi bilo kad bi Beograd na jasan način odgovorio na pitanje kakva je budućnost institucija Republike Srbije na Kosovu i kakva je budućnost finansija”.  Jaksić koji je i jedan od najpoznatijih blogera na severu Kosova je  kazao da su  Srbima na severu Kosova nebitne poruke koje dolaze iz Prištine i medjunarodne zajednice kada su u pitanju predstojeci izbori i izlazak Srba na birališta. “Srbi na severu ne veruju u iskrenost niti Prištine, niti Evropske unije, jersu još uvek sveza secana na sve sto se Srbima dogadjalo proteklih godina”.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarstojko | 08.09.2013. 18:33 Tut muc. Kuku nama sa ovakvom takozvanom politickom elitom na kosovu i metohiji.
Branko | 08.09.2013. 18:35 Marko ocito da si dosao potpuno nespreman u emisiju , mlad si neiskusan, vidno imas tremu i nijednu recenicu nisi zavrsio do kraja. Neke stvari bi morao da znas poput: Koristis izraz srpska zajednica NE MARKO MI NISMO ZAJEDNICA MI SMO NAROD ali ocito su ti isprali mozak jer znamo da si u stranci Olivera Ivanovica! Isto si djubre kao i tvoj lider stidi se!
Nenad | 08.09.2013. 21:20 Pun pogodak za gosta. Gospodin junior Marko Jakšić je doslovce izneo mišljenje većine građana sa severa Kosova. Ukoliko i ubuduće dovodite goste poput ovog pravnika emisija će biti još gledanija.
AkI | 08.09.2013. 22:05 Branko, ne znam zasto ti smeta Marko. Decko je imao tremu jer je možda ne spreman otisao da gostuje u ovoj emisiji zato ga ne treba pljuvati. Ukoliko mislis da si recitiji i pismeniji od njega pozovi voditelja i da tebe gledamo pa da vidimo kako i na koi nacin bi ti pricao. Jos nesto, mi ni smo ni narod ni zajednica, mi smo nesto specificno.
ŽuŽu | 08.09.2013. 22:12 Posednji segmet emisije i anegdota "malog" Marka je pokazalo se i jedini razlog njegove popularnosti koji ima a to je ime i prezime jednog drugog čoveka. Ne zavidim "malom" Marku jer u senci većeg, malo drvo ne raste visoko!
Branka iz Kosovske Mitrovice | 09.09.2013. 07:34 Slažem se sa Jakšićem da je nepoverenje Srba sa severa prema kosovskim institucijama suštinski problem i ključno je da Srbi imaju percepciju sigurnosti. Bez obzira da li su na jugu ili severu Kosova, najvažnija stvar za Srbe je bezbednost. Ekonomska situacija je takođe važna, ali ne može doći do ekonomskog napretka bez zaštite ljudskih života. Nas je Republika Srbija poslala Prištini na izvolte tako da nas ne vidi, osim u famoznoj rečenici mnogo puta ponovljenoj "da nikada neće priznati Kosovo".
Miljan | 09.09.2013. 07:53 Slažem se da nam iz Beograda stižu nejasne poruke u vezi sa lokalnim izborima. S jedne strane nam se kaže da treba da izađemo, a s druge da možemo imati "svog Dodika" i da ćemo i dalje biti uključeni u sistem Srbije.
Marko T. | 09.09.2013. 10:36 Oni koji mu zavide pišu ovako bedne komentare. Gospodin Marko Jakšić senior je najveći mumlač na političkoj sceni pa to ekstremima ne smeta. Važna im je ona lažna parola: "Kosmet je srce Srbije".
Pećanac | 09.09.2013. 12:56 Imam jedno pitanje za gospodina Marka. Kako to da Marko odmah posle fakulteta dobije posao pri institucijama Srbije? Ima pravnika sa mnogo boljim prosekom rade po buticima ili kafićima. Da nije zbog tate_ Izvinjavam se to su bila dva pitanja.
ŽuŽu | 09.09.2013. 15:33 @Marko T. Čini mi se da sam ja jedini u komentarima uspostavio paralelu seniora i juniora pa pretpostavljam da se tvoj komentar odnosi na mene. Pošto ne poznajem ni jednog od njih ja ne znam da li si ti u pravu ili nisi i ostaviću te da živiš u svojim ubeđenjima. Ja sam samo izneo analizu završnice emisije i motive novinara da pozove ovog gosta i na osnovu toga kapacitet juniora za politički razvoj.
LAV | 12.09.2013. 17:44 Konačno se neko udostojio da se pojavi u emisiji i iznese SVOJE mišljenje o trenutnoj situaciji,a ne mišljenje iskusnih lažovčina koji svaki tekst nauče napamet i ponavaljaju ga gde god se pojave. Za ovo je potrebna smelost i hrabrost,prema tome- Marko,svaka čast,budućnost je pred tobom!Kada vidim ko je sve "krem" i "elita" na Kosovu,drago mi je što je jedan "blogger" objasnio neke stvari.. Pre svega,bio je kulturan,dok ga je voditelj konstantno prekidao i nije mu dozvoljavao da završi misao,jedino se u tome ogleda njegovo neiskustvo. I da,nije dečko kriv što ima "doktorsko" ime :),uostalom to je jedino što im je zajedničko,dok su stavovi,razmišljanje i sve ostalo sušta suprotnost! "Mali Marko" je pokazao koliko je zapravo veliki! Bravo,SRBI,umesto da damo podršku jednom mladom i perspektivnom čoveku,mi ga sputavamo. Ne trebaju nama neprijatelji,sami sebi smo najveći! "Budimo ljudi,iako smo Srbi"
Srbislav | 17.09.2013. 11:27 Mnogo se brinem za buducnost Srbije. Dok je vode ovakvi umisljeni lideri, kojima zajedno sa ovcama koje ih slede nisu dovoljno jasne poruke iz Beograda i uopste politika; dok je Fakulteta koji fabrikuju diplome i kadrove; dok je institucija koje zaposljavaju te i takve kadrove ( a o kakvim je ozbiljnim ustanovama rec govori cinjenica da se iste gase odlukom polupismenih ministara cijem resoru pripadaju ) dotle je buducnost Srbije, bojim se u dalekoj proslosti.
Zvečan | 21.09.2013. 23:30 NIšta posebno ovaj lik... običan poltron koji nema svoje patriotsko mišljenje jasno definisano, glumi Vučića i Dačića... Majke danas rađaju Brankoviće izgleda više nego Lazareviće, zato nam i jest tako jer se naprđuju i prostor dobijaju ovakvi kao ovaj Jakšić. Zamisli matere ti pita ga čovek fino a on neopredeljen... pa odmah nakon tog odgovora je trebao da mu kaže hvala i doviđenja iz emisije... pali marš...