Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Rizom Halimijem

02.02.2014.

U 145.emisiji Slobodno srpski gostovao je narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije Riza Halimi. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da je ekonomski položaj Albanaca na jugu Srbije veoma loš. jer je kako je kazao 80 % građana nezaposleno, što je po njegovim rečima jedan od najvećih problema Albanaca u opštinama Preševo, Bujanovac i Medveđa. Halimi je kazao da Srbi na Kosovu imaju veća prava od Albanaca u Srbiji i kao primer naveo zagarantovana mesta za Srbe u Skupštini Kosova. Jedini Albanac u Skupštini Republike Srbije uveren je da može doći do istorijskog pomirenja Srba i Albanaca, ali da je za to potrebno vreme i da bi jedan od prvih koraka ka pomirenju, trebalo da bude rešavanje pitanja kidnapovanih i nestalih lica.  On je izrazio nadu da će posle parlamentarnih izbora u Srbiji koji će biti održani marta ove godine, Albanci imati svog predstavnika i u centralnim izvršnim organima vlasti. Halimi je optžio medije i vlast da veoma često od pojedinih mesta na jugu Srbije prave "famu" i kao primer naveo Veliki Trnovac. "Za to mesto se stalno govori u medijima da tamo policija ne može da uđe, da tamo postoji fabrika droge, da tamo može do dve tone droge da se nađe u svakom momentu, međutim kad je još u ratnom vremenu bila detaljna policijska racija tu nije pronađen ni gram droge. Međutim Halimi nije demantovao da u  Velikom Trnovcu ima droge. "Droge na ovim prostorima Balkana ima više nego u nekoj prošlosti, ali na osnovu policijskih nalaza apsolutno je poznato gde i u kojim količinama se nalazi droga, a najmanje je ima tamo gde štampa najviše piše u Velikom Trnovcu, ali je stvorena ta fama, ne znam iz kojih razloga", kazao je Halimi i istakao da se u samom Velikom trnovcu nalazi punkt policije i da žandarmerija dva do tri puta dnevno patrolira ovim selom.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarmitra | 03.02.2014. 20:19 Postovani gledaoci u sinocnoj emisiji ste bili obmanuti gnusnim lazima.Da neduzim bicu kratak da demantujem samo jednu.U V.Trnovac nazalost ne ulazi ni vojska ni policija droge ima koliko hoces.Jos 99-te svuda je vrsen pretres tog reona ali tu je bilo izricito naredjeno da se ne ulazi.Pitam se zasto.... Gost je lagao kao metak.
Milica | 04.02.2014. 13:17 Strasno. Ovaj covek prica neistinu. Citavog zivota je ziveo na racun Srbije, a sada je blati.
Petrit iz Bujanovca | 04.02.2014. 13:17 strasno, strasno. Cak se i ja kao Albanac cudim sta ovaj prica.
Zorica iz Gracanice | 04.02.2014. 14:32 Pa kako da podignu spomenik teroristima, koji su ubijali vojnike i policajce jedne drzave, na teritoriji te drzave. Pa zar im nije dosta sto su uzeli Kosovo?!! ja predlazem spomenik Slobodanu Milosevicu u Gracanici, jer on je barem branio zemlju.
Rajko Tolic | 04.02.2014. 18:42 Zasto nije bilo razgovora o spomeniku u Presevu ???