Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Branimirom Stojanovićem

06.04.2014.

 U 154.emisiji Slobodno srpski gostovao je gradonačelnik Gračanice Branimir Stojanović. U intervjuu Budimiru NIčiću on je rekao da je trenutno glavni "kočničar" formiranju Zajednice srpskih opština vlast u Prištini. "Problem je u tome što danas ne postoji politički kapacitet i moć institucija u Prištini za one stvari koje bi trebalo da sprovedu, a to su njihove obaveze koje se tiču promene određenih zakonskih rešenja.  Takođe je problem u tome što će se ove godine održati kosovski parlamentarni  izbori i niko u Prištini danas u sred kampanje neće da radi nešto što treba da pruži veće beneficije Srbima, nego što ih danas imaju. Mislim da nijedan albanski političar nije spreman da to uradi".  Stojanović je kazao da je Nacrt zakona o opštimi izborima, na neki način, ujedinio političke predstavnike Srba na Kosovu i izrazio očekivanje da će to jedinstvo iz dana u dan jačati i da će imati podršku vlasti u Beogradu. "Veoma je važno da prvo mi Srbi sa Kosova znamo šta hoćemo, pa će nam  onda Beograd pomoći. Siguran sam da Beograd nikada neće da uradi ništa što je protiv ili na teret Srba, nego će raditi isključivo u korist Srba koji ovde žive. Međutim, mi smo proteklih godina imali situaciju koja među nama  nije bila onakva kakva bi trebalo da bude. Imali smo među nama ljude koji nisu mogli da se dogovore oko bilo čega", ocenio je Stojanović. Govoreći o radu opštine Gračanica u prvih stotinu dana od kad je on gradonačelnik,  Stojanović je kazao da je već urađeno dosta toga, ali da je to tek početak. "Najpre smo uradili presek stanja onoga što smo zatekli, a zatekli smo po mom mišljenju mnoge nejasne stvari za koje sumnjamo da bi moglo da se radi o korupciji. O tome smo obavestili agenciju za borbu protiv korupcije, ali još uvek nismo dobili nikakav odgovor od njih. Najdrastičniji primer je izgradnja bolnice u koju je uloženo više od milion evra, a zgrada još nema ni krov. Od uspeha u prvih sto dana bih izdvojio to što smo napravili plan kako da radimo na razvoju opštine Gračanica i uopšte Srba na centralnom Kosovu, jer je naša vizija da Gračanica postane obrazovni, kulturni i politički centar na Kosovu i Metohiji. Takođe smo u većini mesta "aktivirali" uličnu rasvetu, delimično smo rešili problem pasa lutalica i pomogli osnivanje zemljoradničke zadruge", rekao je Stojanović, a kao najveći problem u radu opštine naveo nedovoljan broj stručnih ljudi.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarprivatnik | 06.04.2014. 23:20 umrece neko bez lekova,tjo ne mislis balavce?! terajj ti poslusnicku vulinovsku politiku fuj! Eto vam je "srpska " lista pa opet glasajte ze nju slepci...gledaj te sta ce se tek desavati.
Srdjan Gracanica | 07.04.2014. 08:49 Ovaj balavac uopste nezna gde se nalazi ,i gde je presednik opstine.Ja cu da ti kazem :Prijatelju ti si izdao Kosmet time sto si izaso na izbore,a presednik si opstine koja funkcionise u republici Kosovo,to znas i ti i Vulin "patriota u pokusaju",covek koji je unistio Srpski narod koji zivi ovde, zarad stranackih potreba, a preko Vas iz GI Srpske .Sve ce se videti vema brzo ,zivi bili pa videli.
Bojan, Priština | 08.04.2014. 10:50 Ma svi su oni skupa tačijevi Srbi, Ramuča Haradinaja imaju za brata - Hašim Tači svima im je tata, a Vulin im je kum, jer im je on kumovao kada su se u ime institucija Srbije prekrstili u institucije Republike Kosova. A pitam se samo šta će im ta zagarantovana mesta kada, uz ovaj trend iseljavanja uskoro neće imati koga ni da predstavljaju.
Obavesten | 09.04.2014. 00:44 Ajd posteno ali bas posteno oglasite se Branimire i ti i Vladeta Kostic da li ste povukli clanske karte SLS-a ili ne ? Ja mislim da ne posto svi vidimo da ljudi iz SLS vode glavnu rec u opstini Gracanica,vecina novoprimljenih su takodje iz SLS a Vladeta je vise hleba zadnjih meseci pojeo sa Slobodanom Petrovicem nego sa porodicom.Postavlja se pitanje kome vi zapravo prodajete maglu i mislite li da je ovaj narod slep........
Trojanski konj | 09.04.2014. 13:22 uspešno je provučen kroz kapiju koja je 14 godina branjena,ostalo znate.
Seka persa | 09.04.2014. 13:34 Nažalost sada možemo samo da komentarišemo srbi sa Kosova su "legalizovali" izdaju naravno pod pritiskom Beograda, tako da svi dobro znamo koji scenario sledi.Nego pamet u glavu mislite na svoju porodicu, dosta smo mi bili glineni golubovi i naravno kazniti sve za ove parlamentarne što slede.
"kosovare" | 09.04.2014. 22:14 još ko može vama da veruje?Dobili ste izbore tako što ste u kampanji vraćali srpsku vojsku i policiju na KiM sada da bi ušli u EU formirate vojsku ali Taqijevu na KiM.Šta li ćete da uradite u kampanji za sledeće Kosovske parlamentarne izbore septembra teško nama?!?
strucnjak | 10.04.2014. 16:58 Strucne i obrazovne kadrove koji znaju svoj posao a pritom iza sebe imaju odlicne rezultate svoga rada ima u Gracanici. Ali nazalost nemogu da prodju na konkursima koje oglasavate zato sto su prioriteti Autolimari,./Traktoristi,,< profesori koji nemogu da zive samo od jedne plate iz Srbije pa su angazovani jer su toboz toliko sposobni i strucni i da znaju svoj posao kako zaraditi dve plate..Eto zasto sam glasao za Baneta i G.I Srpsku..
NOSTRADAMUS | 15.04.2014. 18:07 Nasankace dobro tebe,i navesti na vrlo tanak led VLADETA KOSTIC,pa kad kao svaki tanak led i taj ispod tebe bude puko,ti vidi sta ces i kako ces...