Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Ksenijom Božović

04.05.2014.

 U 158. emisiji Slobodno srpski gostovala je predsednica Skupštine opštine Severna Mitrovica Ksenija Božović. U intervjuu Budimiru Ničiću ona je rekla da je opština Severna Mitrovica i nakon tri meseca od održavanja izbora potpuno nefunkcionalna. “Osim gradonačelnika i mene kao predsednika Skupštine ni jedan oštinski organ nije formiran. Mi čak nemamo ni službene prostorije, iako smo nekoliko puta od ministarstva za lokalnu samoupravu tražili da nam obezbede kancelarije za rad, kako bi aktivno počeli da rešavamo nagomilane probleme. Dakle, kancelarije nemamo, zgrada opštine ne postoji, plate ne primamo, ja svoj deo posla oko rada Skupštine trenutno obavljam u svojim stranačkim prostorijama, a gradonačelnik  ima kancelariju i to u zgradi Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju”. Ona je kazala da su o ovome upoznati svi predstavnici međunarodne zajednice na Kosovu i da su pored Prištine oni najodgovorniji za takvo stanje u opštini Severna Mitrovica.  Ksenija Božović koja je i potpredsednica Građanske inicijative “SDP - Oliver Ivanović”, rekla je da je postupak koji se vodi protiv Olivera Ivanovića politički proces i da do danas sud i tužilaštvo nisu dostavili nikakav dokaz njegovom advokatu  o umešanosti Ivanovića u bilo kakvim zločinima. Božovičeva je govorila i o tome, šta je Briselski sporazum doneo Beogradu, a šta Srbima na Kosovu, posebno onima na severu Kosova.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarJeca | 04.05.2014. 18:17 Svak cast,Budo na kraju si me odusevi sa pitanjima..Nista potrudicemo se da nas zaposle isto posto,nisam upoznata da moze danas bez peceta,da se nesto radi :)
Bojan, Priština | 06.05.2014. 13:21 E jadna li je ova izdajnica. E što i nju neće da uhapse albanci.
Kuma | 08.05.2014. 12:55 Tebi Bojane niko ne valja,a? Pa sto se ti frajeru ne zalozis da spasavas ovaj narod nego kritikujes sve koji to pokusaju? Koliko si ti merodavan da nekom prilepis etiketu da li je izdajnik/ca ne razmisljajuci da li je ta osoba neciji roditelj ili supruznik. Tvoja zelja da se hapsi i Ksenija,dovoljno govori kakav si covek i to jos pravoslac. Sram te bre bilo!
Bojan, Priština | 11.05.2014. 11:46 Kumo, ko kaže da meni niko ne valja ? Valjaju mi institucije sipstvene države koju nisam izdao i kojih se nisam odrekao. Institucije za koje se narod na severu Kosova na referendumu izjasnio sa preko 90%, i sa isto toliko odbacio ove zakoje gospođa Boživić sada radi. Zašto bi meni bilo žao nje kao roditelja i supružnika, kad se ona sama zalagala za proširenje nadležnosti institucija Republike Kosovo na sever Kosova, a samim tim i tog suda koji je sada počeo da hapsi naše ljude i tamo. Što su tražili to su i dobili, mi smo ih molili da to ne rade, bdili na barikadama i protestima. Meni je žao dece heroja pukovnika Delibašića koji zbog njihovog muljanja sada u zatvoru i kao roditelja i kao supružnika i kao načelnika SUP-a. A vama svima želim da vam se vrati kako ste radili.