Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Nenadom Radosavljevićem

14.09.2014.

 U 172.emisiji Slobodno srpski gostovao je odbornik u Skupštini opštine Leposavić Nenad Radosavljević. U intervjuu Budimiru Ničiću on je kazao da je Skupština opštine Leposavić nelegalna i nelegitimna, jer nije verifikovala mandate svim odbornicima, među kojima je i on. "Ja i još troje odbornika nismo nikada dobili poziv ni na jednu na sednicu Skupštine, kao što ga nismo dobili ni kada je polagana zakletva  i kad su se verifikovali mandati. Tako da je to trenutno nelegitimna i nelegalna Skupština. Nelegitimna je, jer taj skupštinski saziv ne odražava volju građana koji su glasali na izborima, a nelegalna  jer radi bez četiri odbornika. Radosavljević je  kritikovao lokalnu vlast rekavši da i posle devet meseci od formiranja opštine nije urađeno gotovo ništa što bi građanima poboljšalo život. "Nije urađeno ništa ni kad je u pitanju infrastruktura, niti pružanje usluga građanima, niti bilo šta". Radosavljević je govorio i o tome šta se na severu Kosova promenilo od uspostavljanja lokalne vlasti po kosovskom sistemu, proteklim parlamentarnim izborima, budućem učešću Srba u centralnim institucijama i radu nevladinih organizacija na severu Kosova.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarboki | 14.09.2014. 19:15 Interesantan gost jer je bas opleo po Evropsko unijo. Medjutim nista nije rekao o tome kako se finansira nnjegova televizija. Da neko uzme 100 donacija nije mala stvar.
Katarina A. | 15.09.2014. 07:40 opaaa bato!!!! Covek je lepo otkrio i otvoreno rekao ko i koliko ima udela u celom muljanju svih tekucih delatnosti po kosovskom sistemu.Treba priznati i cestitati na hrabrosti Radsavljevicu,svaka cast!Licno znam sluzbeno i odgovaram na pitanje @boki@ da njegova "TV Mir"nije dobila ni jednu donaciju,niti se finansira od bilo kojih donatora iz Pr.niti od medjunarodne zajednice.Da jeste sve to tako,kako se obicno misli,Radosavljevic ne bi ni smeo da pomisli da ovako otvoreno prica i proziva javno.Zato,postujem ovakav njegov stav i ako nisam njegov politicki pristalica niti simpatizer. Sve je moguce rekao realno i istinito bez uvijanja i rukavica! Slika i prilika trenutne situacije u kojoj se nalazimo,Nenad je najbolje objasnio!
Đorđe | 15.09.2014. 10:54 Nije Skupština opštine Leposavić jedina koja nije legalna i legitimna, i ostale srpske opštine na teritoriji Kosova nisu legitimne. Uzecu primer opštinu Gračanica. Predstavnici ove pomenute opštine su u predizbornoj kampanji govorili da se ni jedan dokumenat vezan za prodaju srpskog zemljišta neće izdati Albancima, kao što je svojevremeno Bojan Stojanović Teslica radio (naselje Marigona). Hajde da nam se sadašnji Predsednik opštine Gračanica Stojanović oglasi i putem medija saopšti da li je za vreme njegovog mandata Albancima izdata neka dozvola vezana za izgradnju. Ne zameram istom što je pre izvesnog vremena u goste primio predsednicu Kosova Jahjagu sa kojom se srdačno pozdravio i zagrlio, što je prošetao Gračanicom, zameram ja njemu što je u predizbornoj kampanji govorio jedno, poput da su izbori neutralni i šta još, dok danas primaju platu Vlade Kosova.
leposavac | 16.09.2014. 16:45 Eeee pazi ovog siromaha kako drugima drzi predavanja… ovaj covek je navikao da prima jedno 5 plata od jednom pa mu sada svi krivi sto je spao na samo 3. doduse tu je I ogromna kirija koju dobija od ProCredit banke a svoje politicke veze je iskoristio da nametne bas taj poslovni prostor. Jedno vreme je I radio I za neku albansku organizaciju koja je vodila evropski kulturni centar u mitrovici, pa je dobio otkaz zbog nekompetentnosti tj jednostavno nije stizao da radi sve poslova odjednom. Zato sada pljuje po njima. Interesantno kako ne napada americke organizacije. To je zato sto je njegova televizija redovni korisnik americkih fondova, opremu I pare za funkcionisanje je dobio od Amerikanaca, evo link: http://pdf.usaid.gov/pdf_docs/pbaaa296.pdf , od Americke kancelarije za Javnu Diplomaciju je dobio 24.000 dolara, evo link http://pdf.usaid.gov/pdf_docs/PNACX726.pdf . Naravno, ima tu jos toliko toga sto vam mi iz Leposavica mozemo reci za ovog coveka, ali nije red da se pljujemo.
Cika Velja... | 16.09.2014. 23:13 http://www.youtube.com/watch?v=ZHhln2oZehg
Nena | 17.09.2014. 15:51 Upravo gledam reprizu i muka mi je od voditelja koji prekida gosta u sred rečenice! Nekultura sve više pušta korene i ovo postaje normalno...