Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Draganom Jablanovicem

05.10.2014.

 U 175.emisiji Slobodno srpski gostovao je gradonačelnik Leposavića Dragan Jablanović. U intervjuu Budimiru Ničiću, Jablanović je rekao da, nakon formiranja opštinskih institucija na osnovu kosovskih lokalnih izbora, u Leposaviću i okolnim mestima ništa nije urađeno sredstvima iz kosovskog budžeta. Međutim, potvrdio je da je opština dobila sredstva od Ministarstva za lokalnu samoupravu Kosova u iznosu od 150.000 evra za sanaciju mosta u Lešku, a upravo ovih dana zavšen je tender i radovi bi mogli uskoro da startuju. "Obećanja je davala i Evropska unija. To je bilo kao licitacija. Rekli su da ćemo imati pet miliona za prošlu godinu, pa, 18, pa 20 i nešto, pa 38,5, ali do danas nijedan evro nije uložen u opštinu Leposavić", tvrdi Jablanović. On ne smatra da je Evropska unija na ovaj način obmanula rukovodstvo i građane na severu Kosova, nego da je reč o sporim procedurama institucija u Briselu. Dragan Jablanović, koji je i član Tima za implementaciju Briselskog sporazuma kaže da srpski narod na Kosovu, posle dogovora pregovarača Beograda i Prištine sa Ketrin Ešton, ne živi bolje nego pre. "Ponosni smo na to što Srbija danas polakoizlazi iz krize i što je  uvažavana u svetu. Mi smo poslušali svoju državu da deo svojih prava žrtvujemo zbog toga da bi išli dalje i kao svi mi, i kao država. Međutim, do sada vrlo slabo ide", ocenio je Jablanović, ali je i naglasio da sloboda kretanja danas više nije problem i da su odnosi relaksiraniji nego ranije. Za osnivanje Zajednice srpskih opština sve je spremno sa srpske strane, a predlog statuta je odavno napisan, tvrdi Jablanović. Ta zajednica, kako je dogovoreno, delovaće po kosovskim propisima i evropskim standardima, ali se, čeka konstituisanje novih organa u Prištini kako bi se, konačno, usvojili potrebni zakoni za to. 

 
 

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarSandra | 05.10.2014. 19:23 Gradonačelnik Jablanović se toliko izlupetao da će se i on smejati kada bude gledao reprizu ove emisije. Prvo kaže da Vlada Kosova ni jedan cent nije uložila u Leposavić a kasnije kaže da je zamenik premijera tačija ovoj opštini uplatio za izgradnju mosta150.000 evra. Isto kaže da je statut Zajednice srpskih opština napisan što 99% nije istina, jer da je tako rekao bi ekipu koja je to pisala. I na kraju moram da spomenem njegovu izjavu vezanu za kosovske izvode gde kaže da on neće da bude Kosovar! Pitala bi Jablanovića koji je izvod predao za kosovsku ličnu kartu? Da na njegovom izvodu možda piše da je državljanin Srbije? Kako ovi lideri koji kod građana nemaju kredibilitet gavore ne istinu, kao da smo mi maloumni.
cole | 05.10.2014. 22:30 koji biser ovaj covek!!!! :))))))
Zarko | 06.10.2014. 11:12 Zemljo otvori i sve nas progutaj! Gost prima i kosovsku i srpsku platu a govori kako se dve plate ne mogu primati. Mene bi bilo sramota da se pojavim na TV-u i da pricam kao sto je on pricao. Covek nema obraza zato i tako se ponasa.
iva | 06.10.2014. 23:51 Da nije tragično, bilo bi komično! Šta priča čovek, da li je nekome jasno?! Očigledne su posledice njegove senilnosti u pitanje! Jednom je jedan gospodin iz Leposaviča u nekoj TV emisiji rekao da on živi u vreme radnih akcija, a on je gostovanjem u ovoj emisiji to i potvrdio! Reč je o zalutalom fosilnom ostatku režima koji je i uništio Srbiju i predao a sada i prodao zarad ličnih interesa Kosovo! Šta to dozvolismo!!!Ko pregovara u naše ime!? Zašto vređa naše dostojanstvo?! Za njega je prihvatliv sistem ko daje više, t. j. sadašnji, jer čoveku je dobro, prima platee sa tri izvora! Taj sistem je ok ! Pa može po potrebi da koristi policiju u svoje svrhe, kao ličnu gardu! Prava građana... ma šta je to za KRADONAČALNIKA LEPOSAVIČA!
Profesionalac | 15.10.2014. 15:24 G-dine Nicicu, ma kakav Vas sagovornik bio, apsolutno je neprofesionalno ophoditi se prema njemu kako sto ste vi to cinili tokom emisije! Ovo vredja inteligenciju i etiku svakog gledaoca koji ih ima.
Vladan | 28.12.2014. 18:18 Imali ste Milana Stojanovica iz Silova, sada ovog patriotu sa severa. Predsednik privremenog organa, predsednik opstine po Kosovskom sistemu, malo patriota, malo vise izdajnik. Malo Srbin, malo Kosovar. Kosovar je sigurno, jer ima licnu kartu Kosovsku, a ima i izvod rodjenih( Kosovski), i tu mu pise da je Kosovar. Sacuvaj me boze, Vulinovi paraziti na vlasti. Zalice sever za bivsim gradonacelnicima, bar su bili obrazovani ljudi.