Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Aleksandrom Ćorcem

13.09.2015.

 U 216.emisiji Slobodno srpski gostovao je potpredsednik Srpskog nacionalnog foruma Aleksandar Ćorac. U intervjuu Budimiru Ničiću on je rekao da država Srbija kroz Briselske sporazume koje  su do sada postigli Beograd i Priština  šalje Srbima na Kosovu poruku da Kosovo nije  deo Srbije. “Ono što je najlošije u svim tim sporazumima iz Brisela je apsolutno uvođenje srpskog naroda u ustavno pravni sistem Republike Kosovo.  Po rečima Ćorca veoma je teško da će buduća Zajednica srpskih opština (ZSO) biti onakva kakvu je zamišlja Beograd, ali da je kako je kazao najvažnije ko će biti ljudi koji će voditi ZSO. On smatra da finalni dogovor o ZSO treba da prođe i kroz Ustavni sud Srbije. “U  drugoj tački ovog poslednjeg sporazuma o ZSO se kaže da Vlada Kosova usvaja rešenja koja treba da se primene, a čiju reviziju će  uraditi Ustavni sud Kosova, a gde je takva odredba za Ustavni sud Srbije?”, rekao je Ćorac. Aleksandar Ćorac koji je i profesor  na Medicinskom fakultetu   prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici govorio je i o kvalitetu studiranja na ovom Univerzitetu, o tome ko je  srpska intelektualna elita danas na Kosovu i šta najviše nedostaje srpskim političarima koji se bave Kosovom.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarGavro | 14.09.2015. 10:00 E moj Ćorac, sve što si ti rekao mi znamo ali ko tebe i mene pita!
Gordana | 14.09.2015. 11:17 Gospodine Corac, o kakvoj zajednici ti govoris? Nisi ti za politicara. Dobro je baviti se strukom, politika je za posle podne, uz kafu.
Sin Dragan | 14.09.2015. 11:21 Ja odavno znam da sam usao u ustavno pravni sistem Republike Kosovo a korist od takozvane zajednice srpskih opstina imace samo gradonacelnici i odbornici srpskih opstina.
Burek | 14.09.2015. 21:03 Sledeci gost Kristjan Golubovic!!!!!!!
miki | 20.09.2015. 20:49 Pametan covek,svaka cast Za Predsednika
Jovica | 30.09.2015. 02:05 Svaka Vam cast gdine. Corac. Vi ste jedan od retkih intelektualaca na KiM koji se usudjuje da kaze istinu, da stvari nazove pravim imenom i da bez mnogo uvijanja objasni dokle smo stigli. Tj. lepo ste objasnili sta je uradila Vlada Srbije narodu na KiM potpisavsi Briselski Sporazum, kako su ugasili srpske institiucije i kako su nas uveli u tzv. institucije Republike Kosovo.