Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Veljkom Odalovicem

31.10.2010.

U četvrtoj emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik Komisije za nestala lica i sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović. U intervjuu Budimiru Ničiću on otkriva da li postoje greške u indentifikaciji žrtava kidnapovanih i nestalih i o tome kome pripadaju posmrtni ostaci više od 400 osoba u prištinskoj mrtvačnici. To je tema od koje više niko ne može da beži, kaže Odalović i sasvim sigurno biće prvo pitanje tehničkog dijaloga između Beograda i Prištine. Kao jedan od najvećih poznavalaca prilika na Kosovu u vrhu srpske vlasti i Socijalističke partije Srbije, on iznosi i svoje stavove oko eventualnog učešća Srba na predstojećim parlamentarnim izborima na Kosovu i da li i kako treba da izgleda srspko - srpski dijalog između administracija u okviru sistema Republike Srbije i kosovskih institucija. 

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarFatmir Sheholli | 01.11.2010. 08:26 Gospodin Odalovic je uglavnom bio racionalan i pokusavao da bude objektivan. Po njemu se vidi da kalkulacije srpske politike oko usesca srba na parlamentarnim izborima postoje i da tu idalje nema jasnog stava. Vidi se da severni deo Kosova ostaje problem koji Srbija vidi drugim okom, iako Odalovic tako ne misli. Ali, ako gospodin Odalovic zeli da kako on kaze "srpski korpus" ima jedinstveni cilj na Kosovu treba da se miri sa cinjenicom da je Kosovo postala nezavisna drzava i da neke njegove izjave mogu se shvatiti kao mesanje u unutrasnje poslove Republike Kosova. Smatram da bi Odalovic mnogo vise dao doprinos kada bi se vratio da zivi i radi u Republici Kosovo nego u Republici Srbiji. Da ne bude da se i ja mesam u unutrasnje poslove Odalovica, ali imam pravo da to kazem jer je on rodjeni Kosovac i verovatno ima mnogo vecu podrsku u srpskom narodu nego ovi srbi koji su bili u vladi Hashim Thacija.
Piplmetar | 02.11.2010. 16:45 Razumem da Odalović nije omiljen lik medju kosovskim Albancima jer je SPS-ov kadar, ali to ga ne čini mnogo "većim" ni u očima kosovskih Srba čije su uši pune obećanja onih koji su na kraju sve prodali i otišli. "Činimo izvanredne napore ili imali smo izvanredne i konstruktivne razgovore i dobili čvrsta obećanja" - ovo su samo neki citati i dobro poznata SPS-ovska retorika. Bilo mi je teško da pratim tok njegovih misli i reči u odredjenim momentima. Rekao bih stara politička škola, pričati sto više a ne reći ništa. Ali na stranu sve to. Ipak smo saznali dosta toga. "Žuta kuća je samo naučna fantastika", reče Bajram Redžepi u jednoj od prošlih emisija. Veljko Odalović tvrdi da srpska strana ima neoborivih dokaza da su u Albaniji postojali logori, mora da postoji neki trag koji vodi do žute kuće, sada prekrečene u belo. Zašto se onda albanska Vlada toliko protivi iskopavanjima na njihovom terenu? Nego da prekinem ovoliko zapitkivanje, da me neko iz Holivuda ne bi optužio da kradem njihove idjeje za najnoviji film čiji je žanr ratna drama sa elementima naučne fantastike. Pogodite ko će biti glavni negativac u filmu.... 1) Srbin 2) Srbin 3) Srbin....... ( zaokružite jedan od ponudjenih odgovora) Elem, pozdravljam rešenost i jedne i druge strane da konačno predoče istinu o kidnapovanima i nestalima. I srpske i albanske porodice suviše dugo čekaju na to. Svi postradali zaslužuju poštovanje. Političari će odlaziti i dolziti a svako od nas će na kraju plakati nad svojim grobom!
bloger | 04.11.2010. 02:51 Vrlo shum discusija se vodi na jednom blogu. Evo http://blog.b92.net/text/16448/uglavnom-o-lesevima-i-par-reci-o-suzivotu/
DR Mile | 04.11.2010. 10:30 Odlicna emisija. Kada ce gostovati bivsi gradonacelnik grada Pristina Dragutin Peric. On je pravi Srbin a ne ovi fic firici.
Siki | 04.11.2010. 10:38 Gospodine Odalovicu, lepo je biti optimista a jos lepse pesimista jer se nikada u zivotu necete razocarati!
Miroslav | 05.11.2010. 10:22 Kakvi bre Slobodno Srpski, kada cenzurisete komentare! Nemoguce je da ovoliko malo komentara ima, gle divna cuda samo pojedinih ljudi? Zapitajte se, sta se to sa vama desava i kome zelite da prodajete vasu takozvanu slobodu govora... Kao i sve na Kosmetu, ajde da se sto vise lazemo i verujemo u slobodu !!! Slobodno srpski, oslikava vas i pravo stanje na Kosmetu! Srdacno!
Marko | 06.11.2010. 06:04 To je sta je, bolje ocigledno nemamo...