Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Milanom Ivanovicem

21.11.2010.

U sedmoj emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik Srpskog nacionalnog veća Severnog Kosova Milan Ivanović. U intervjuu Budimiru Ničiću on je komentarisao bezbednosnu situaciju na severu Kosova i izrazio spremnost za dijalog sa predstavnicima kosovskih Albanaca u cilju poboljšanja  života gradjana. Ivanović smatra da Srbi sa Kosova ne bi trebalo da učestvuju na vanrednim parlamentarnim izborima 12. decembra i optužio zvanični Beograd, da oficijelni stav Srbije da se nisu  stekli uslovi za izlazak na izbore, može samo da dodatno zbuni srpsku zajednicu. Ivanović  je u emisiji objasnio i svoje poglede na krizu u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, nakon što je Sveti Sinod raščinio bivšeg vladiku raško-prizrenskog Artemija.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarsladja | 21.11.2010. 16:24 aha a onda je mrmot zavio cokoladu!!! pinokio
Tamara | 21.11.2010. 17:11 Prijatno sam iznenadjena. Ne mogu da verujem da Milan Ivanovic moze da sat i 14 minuta prica a da pritom nikog ne uvredi. Ovaj put svaka cast...
Marko | 21.11.2010. 17:13 Super emisija
Fatmir Sheholli | 21.11.2010. 18:30 Prvo, ono sto sam primetio jeste da je od svih dosadasnjih emisija ova emisija najduze trajala. Obzirom da gospodin Ivanovic je "ocrnio" sve srpske politicke protivnike pa i vladu Srbije, onda ja se slazem sa jednim anketiranim gradjanom koji ga pita "dokle cete biti u zabludi". S'druge strane, ono sto sam zapazio, to jeste da zdusno govori o srpstvu i srpskoj drzavi ali je ipak zeleo da ima drzavljanstvo i pasos Rusije! Pravi patriota!!!? Ima necega sto se slazem s'njim a to je da su dva srpska ministra u vladi u ostavci i srpski clan predsednistva parlamenta Kosova za veoma kratak period pravili velike kuce (za bazene neznam) i voze besna auta. Ali je bilo posteno (jer celo vreme se pozvao na humanizam) da nam javno kaze sta on licno ima od imovine? Na kraju je obelodanio kako se "vokacijom" politicara mesa i u poslove crkve. Voditelj emisije je jos jednom pokazao i dokazao da je profesionalac koji nemari ko mu sedi preko puta, nego pita i dobro znoji sagovornike.
Bezimeni | 22.11.2010. 04:26 Humanista i Politicar po vokaciji. Lekar po obrazovanju. Zaboravio je da navede Patriota po zanimanju. To je u njegovom slucaju najunosniji posao. Ovo je vrh cinizma. Covek koji se bori za drzavu Srbiju a ovamo osporava oluke i rad vlade. Mislim da je o njemu izlisno trositi reci. Covek koji po Srbiji ne zna se sta ima a ovamo nam prodaje postenje.
Mirko Stojkovic | 22.11.2010. 08:18 A ti bezimeni kad sve to tako dobro znas sto se ne potpises, najlakse je potpisati se kao bezimeni i pljuvati sve okolo. Molim administratora da ne objavljuje neproverene ili nepotpisane komentare.
Bezimeni | 22.11.2010. 08:30 Vrlo je problematicno predstaviti se u ovakvom blogu. Pogotovu ako zivis na severu. Ovde vrlo lako ode auto ili noge u najboljem slucaju.
Mirko Stojkovic | 22.11.2010. 08:36 Daleko od toga da sam pristalica ideologije gospodina Ivanovica, ali iskreno receno svaka mu je na mestu. Koliko god se voditelj trudio i ocigledno dobro pripremio za emisiju Ivanovic je imao odgovor na svako pitanje. I nemojte davati toliku vrednost jednom coveku kao da je on strah i trepet za sever Kosova, da jeste tako sigurno bi osvojio vise od 300 glasova na proteklim lokalnim izborima.
Katarina | 22.11.2010. 08:49 Prvi put sam na Vasem sajtu i od srca Vam zahvaljujem za ovu priliku da pogledam emisiju. Zbog cega ovako dobrih emisija nema na RTSu? Zasto mi koji zivimo u Beogradu ne mozemo da televiziji, pa i bilo kojoj koja ima nacionalnu frekfenciju da vidimo ovako sadrzajene razgovore? Cestitam autorima, od srca.
Kosovac | 22.11.2010. 10:45 e gospodjo draga ovakvih emisija nema na rts-u niti bilo gde u srbiji zato sto ih uopste i ne zanima kosovo....ova emisija bi slobodno mogla da se emituje na bilo kojoj televiziji u srbiji i sigurno bi bila najgledanija od svih, ali kao sto rece ovaj budimir nicic pusteni smo niz vodu......
Piplmetar | 25.11.2010. 17:01 Emisija Slobodno srpski, a u njoj „ ti ’o mori zborenje“ Milana Ivanovića. I odmah mi se javi crv sumnje. Zbog čega je gospodin Ivanović odjednom „usvilenio“?! Ako je negde trebao da prica i slobodno i srpski gromko, glasno i jasno da ga ceo svet čuje i razume, onda je to kod gospodina Ničića. Ali nije. Ni jednom se nije dao zbuniti. Medjutim, to njegovo „ti’o zborenje“ i dalje me muči. Tiho i smireno kao Toma Nikolić posle promene političkog kursa od radikalnog ka naprednjačkom. ( da ne zaboravim da je za ubrzanu obuku u nastupima tokom kampanje gospidna Nikolića bila zadužena srpsko američka agencija za politički marketing.) Ali vratimo se Milanu Ivanoviću. Ne brinu mene, a mislim ni njega, optužbe prištinskih i medjunarodnih vlasti na Kosovu kako Milan Ivanović baca bombe i koristi se svakakvim metodama zastrašivanja protiv neistomišljenika. Iste te metode su koristili oni koji su sada u vrhu kosovske vlasti, ali 10 godina ranije. Albanac koji ne želi da šalje sina u OVK mora novcem da plati za opštu stvar. Životima su plaćali oni Albanci koji su smatrali da je Kosovu mesto u zajedničkoj državi! Možda gospodina Ivanovića muči nešto drugo? Ono što nije za širu javnost a priča se medju njegovim sugradjanima. To su isti oni ljudi koji su ga iznedrili i koji su se desetak godina kasnije razočarali, u njega kao lekara i kao čoveka. Otuda i tako malo glasova na lokalnim izborima. Otuda možda tiho zborenje. Koliko je opravdano ili ne poredjenje sa Tomom Nikolićem pokazaće vreme......
Ljiljana | 30.11.2010. 08:38 Prvi put vidim ovo. Pobogu, zašto niko nije emitovao ove emisije. Pa nije moguće da nijedan TV program, ovo nije hteo da emituje. Hvala na informacijama.
Mile BG | 01.12.2010. 04:27 Aman ljudi, zašto pišete na okupatorskom pismu, austrougarsko-evroatlantskom? Je li to deo novog, zadatog, albanizovanog identiteta Srba na Kosovu
Mile 2 | 01.12.2010. 04:31 Uostalom, kako može da nešto bude "Slobodno srpski" ako je isključivo na latinici. Pa to su zapovedali i šiptarski teroristi, kada su rušili i kršili ćirilične table širom Kosova.
Mile 3 | 01.12.2010. 04:40 Ovde u BGD otvara se emisija na vašoj stranici samo do 7-8 minuta a onda prekida i nema više ničeg dalje. I vas je Beograd ishakerisao kao Novi Standard*!