Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Ilirom Dedom

28.11.2010.

U osmoj emisiji Slobodno srpski gostovao je lider novoformirane stranke na Kosovu Fryma e Re (Novi duh) Ilir Deda. U intervjuu Budimiru Ničiću on je govorio o altuelnim društvenim i političkim odnosima, o tome da li Evropska unija ima alternativu i zašto je ideja o Velikoj Albaniji nemoguća misija. Deda smatra da Beograd ne bi trebalo da se meša oko pitanja izlaska Srba na predstojeće vanredne parlamentarne izbore na Kosovu 12. decembra. Po njegovom mišljenju, u ovom trenutku ne postoji dobra volja ni sa jedne strane da se uspostavi  pravi dijalog između Prištine i Beograda.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarSrdan Arsic | 29.11.2010. 16:19 Da li ce biti Velike Albanije ili nece, to Ilir Deda a ni kosovski Albanci neznaju. Neznamo ni mi kosovski Srbi. A sta o tome misli americka admministracija i da li postoji plan o tome.... Samo strpljivo,,, saznacemo uskoro. ZIVEO VIKILIKS!
Fatmir Sheholli | 29.11.2010. 17:06 Direktan, realan, iskren, racionalan, korektan i hrabar. PS/ Malo je zatecen kada nije/ je "dao" odgovor oko Adem Jasarija i bio kontraverzan u konstataciji kada je rec oko srpskih tablica vozila, vezujuci sa slobodom kretanja. Definitvno krajnije iskren madic kome iz srca zelim puno uspeha u zivotu. On i slicni njemu to zasluzuju od svijuh nas. Fenomalno je primetio da stranka koju on naziva SLS nije ona koja je predstavila srpski zivalj na Kosovu nego je pozvao srbe da masovno ucestvuju na izbore i izaberu prave kredibilne i legitimne srbe u parlamentu i u vladi Kosova.
Branko | 30.11.2010. 13:57 Ovaj Ilir govori srpski bolje nego 90 % Srba. Dobra emisija........
bojana | 02.12.2010. 06:56 odlican je i pored toga sto mu je majka srpkinja.
Marija | 11.12.2010. 04:58 Steta sto ovako mlad pametan covek ne vodi Kosovo.