Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Oliverom Ivanovicem

19.12.2010.

U jedanaestoj emisiji Slobodno srpski gostovao je državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Oliver Ivanović. U intervjuu Budimiru Ničiću on je pokušao da pojasni odluku Vlade Srbije da se nisu stekli uslovi za izlazak Srba na kosovske parlametnarne izbore 12.12.2010.godine. Ivanović smatra da, bez obzira na izlaznost, ako Srbi sa Kosova nemaju direktnu ili institucionalnu vezu sa vlastima u Beogradu, oni ne predstavljaju relevantan faktor za kosovske Albance.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarkiki | 19.12.2010. 03:30 sta prica ovaj covek pa dobro je reko slavisa da je on pravi vodja sls to je zalosno za drzavu srbiju
Fatmir Sheholli | 19.12.2010. 07:17 Gledao sam sve emisije, ali toliko kontraverzne staovove nisam cuo od nikog koji je do danas gostovao kod Nicica, nego od gospodina Olivera Ivanovica. Evo da pomenem samo jednu. "Rekao sam Danijelu Fridu da cete vi sami jednog dana da predlazete podelu severnog dela", citat Ivanovica. A samo 10 minuta pre toga je rekao da su nam stranci nametnuli podelu na srbe severa i juzne od ibra i da se on nikako ne slaze sa podelom takve vrste, a ovamo je sugerisao Fridu za podelu. Imalo je jos mnogih kontraverznosti, ali to samo po sebi govori o Ivanovicu. Na pitanje Nicica da li vas slusa ministar Bogdanovic, Oliver kaze "pa cujemo se ponekad". Potom kaze da dialog Beograda i Pristine ne treba biti ogranicen vremenski i dodaje da u preambuli ustava Srbije ostace da je "Kosovo deo Srbije", ali kada ga pita autor emisije da li bi ucestvovali u vladi Republike Kosova, on kaze "Da, ucestvovao bih". Mnogo kontraverznosti.
Boban Skulanevo | 19.12.2010. 15:43 U pravu je Ivanovic kada je rekao da mi Srbi sa Kosova ne predstavljamo relevantan faktor za kosovske albance. Znamo mi da nismo relavantni ni za Srbe u Beogradu. Ali ko nas jos pita.
Mitrovcanka | 19.12.2010. 15:50 G. Ivanovic kao uvek veoma jasan i koncizan. I dalje zastupa stavove Vlade Srbije, iako je vise nego jasno da se sa vecinom tih stavova ne slaze. Ali ga to ni u jednom slucaju ne diskvalifikuje kao mozda jedinog pravog politicara sa Kosova koji je u stanju da se izbori i sa igrama koje igra medjunarodna zajednica, ali i kosovske insitutcije. I to je izgleda najveci problem - pogotovu za Albance - jer ih dobro poznaje i odlicno im parira u svemu. I otud ovaj komentar G.Sheholli-ja, koji govori u ime svih svojih sunarodnika, jer se oni generalno boje inteligentnih i skolovanih Srba, koji bi mogli da im naprave ogromne probleme i pokvare tu njihovu sliku o 'predivnoj' drzavi koju stvaraju uz pomoc nekih Srba koji sebe smatraju predstavnicima svog naroda. Stoga, nadam se da ce doci vreme kada ce g. Ivanovic, uz kako sam rece grupu ljudi koja bi bila sastavljena od skolovanih i eminentih predstavnika Srba sa Kosova, uci u najvise organe vlasti na Kosovu i ostvariti ono sto svi Srbi zele - mir, bezbednost i ekonomsku stabilnost zajednice. Dok se to ne dogodi, Srbi treba da se drze svojih, srpskih institucija, i izbiju sebi iz glave da ce Albanci i njihove srpske prisipetlje uraditi bilo sta sto bi im poboljsalo zivot.
Milos Dobrotin | 19.12.2010. 17:02 Dobar sagovornik mada gospodin Ivanovic nije hteo da kaze gde ima vise Sojica.
Marko Laplje selo | 19.12.2010. 17:17 Kod vas u Dobrotin ih ima najvise
Marko Dobrotin | 19.12.2010. 17:26 Mi u Dobrotinu imamo Sojice i ponosni smo zbog toga. Vi u Lapljem Selu imate hitnu gde se za vreme posta prze ribe. Da li ste ponosni zbog toga ne znam.
Marko Laplje selo | 19.12.2010. 17:31 Pa za vreme posta i treba da se prze ribe, a vi u dobrotinu verovatno za vreme posta pecete prasice?!
Ana Strpce | 20.12.2010. 04:14 Dobro kaze covek da Vlada Srbije gubi komunikaciju s kosovskim Srbima.
siki | 21.12.2010. 08:57 Prema rečima Ivanovica, oni koji kroje sudbinu moraju imati pravdu i istinu za merilo kada odlucuju o Kosovu i Metohiji. I sam Ivanovic zna da Vlada Srbije ništa ne cini za Srbe juzno od Ibra. Njoj je bitnije da gradi sportske hale i sale na severu Kosova, u Leposaviću, Zubinom Potoku i Lešku, odakle je ministar Goran Bogdanović. Uostalom savetnik ministra Bogdanovica poslao je svoju majku da radi u novoformiranoj kosovskoj opstini Gracanica, gde je ni manje ni vise dobila mesto direktora za sport u kulturu.
Fatmir Sheholli | 23.12.2010. 11:43 Replika na komentar tzv. "Mitrovcanke". Gospodjo, gospodjice ili vec sta se krije iza vaseg nadimka "Mitrovcanka"...moja i vasa razlika je upravo velika jer se ja ne krijem iza nadimka, nego pisem imenom i prezimenom. U startu ste u defanzivi i deficitu iskrenosti. Ako zelite da polemisete o Ivanovicu, pokazite ime, jer nismo ravnopravni. Drugo, za vasu informaciju gosodin Ivanovic je bio deo kosovskih institucija od 2001 do 2007. Punih 6 godina a mozda i vise. Nego definitvno za neke srpske politicare poput Ivanovica, Bogdanovica itd kosovske institucije su bile samo odskacna daska da se katapultiraju u institucije Srbije, a kada osecaju da gube rejtnig i nisu vise interesantni za Srbiju "ajd da se vratimo intitucijama" Republike Kosova, jer nema veze sto smo celo vreme rekli nepriznajemo nezavisnost Kosova. Priznacete da je to kontraverzno, licemerno i veoma neiskreno. Inace nista licno nemam protiv gospodina Ivanovica.
NE BITNO | 20.01.2011. 18:23 JEL SI STVARNO FATMIR SEHOLI ILI NEKO DRUGI