Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Sasom Ilicem

13.02.2011.

U devetnaestoj emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik nevladine organizacije "Centar za mir i toleranciju (CPT)" Saša Ilić. U intervjuu Budimiru Ničiću, Ilić je rekao da u predstojeći dijalog Beograda i Prištine treba da budu uključeni i predstavnici civilnog društva sa Kosova. Ilić, koji je i predsednik Kosovske strateško akcione mreže (KSAM), govorio je i o nepravilnostima tokom kampanje na proteklim vanrednim parlametarnim izborima na Kosovu, povratku Srba u gradove i o tome kako su članovi CPT-a tokom 1999.godine pokušali da zaštite Srbe u Prištini.
 

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarOgnjena | 14.02.2011. 11:46 Traljavo i površno... gost je ovom prilikom mogao da govori o mnogo zanimljivijim stvarima i dugogodišnjem iskustvi CPTa, a ne da se pravda za svoje postojanje. CPT radi veoma važnu stvar za srpsku zajednicu više od deset godina i mislim da je tome trebalo posvetiti više vremena. Drugo, iskustvo i uticaj koji ima CPT u srpskoj zajednici daje mu legitimno pravo da zastupa istu. Trebalo je više vremena posvetiti i žrtvi koju su, zaposleni u CPTu od samih početaka, podneli zarad boljeg života nealbanskog stanovništva na Kosovu.
Marko | 16.02.2011. 10:07 Gost nam je samo, ako citamo izmedju redova, pokazao da se ne moze bas sve slobodno srpski. Ima on puno toga da kaze, ali mozemo i da se svi zapitamo koliko bi bio bezbedan posle toga? Kao sto je i postavio tezu, da li zaista zivimo u demokratiji? Za nas na Centralnom Kosovu to je jos uvek daleko!!!!!
iz Pristine | 21.02.2011. 14:57 Sasa je bio na visini zadatka koji je pred njega postavljen. I nije lako biti deo ne vladinog sektora u ovoj i ovakvoj sredini. Mozda skromno, ali nadasve diplomatski. Svaka cast Sasa!
iz Pristine | 21.02.2011. 14:59 Sasa je bio na visini zadatka koji je pred njega postavljen. I nije lako biti deo ne vladinog sektora u ovoj i ovakvoj sredini. Mozda skromno, ali nadasve diplomatski. Svaka cast Sasa!
JA | 24.02.2011. 14:47 CPT je uveo kulturu Srbima na Kosovu. Najbolji koncerti, smisaoni pristup omladinskom razvoju...Omogucili su mladima prve pop-rok koncerte i zabavu...to je bila relaksacija u odnosu na sav politicki pritisak i okruzenje! SUper ste