Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Jeftom Aksicem

10.04.2011.

U 27.emisiji Slobodno srpski gostovao je komesar za readmisiju Roma ispred Internacionalne unije Roma Jefta Aksić. U intervjuu Budimiru Ničiću Aksić je rekao da je strategija Vlade Kosova za integraciju Roma, Aškalija i Egipćana samo "mrtvo slovo" na papiru. On je kao najveci problem Roma istakao nezaposlenost i povratak raseljenih. Aksić, koji je i predsedik Bokserskog kluba "Real Rom" iz Gračanice, govorio je i o mogućnostima za ozbiljniji razvoj ovog sporta  na Kosovu.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarMAT | 10.04.2011. 20:49 Vrlo interesantna emisija. Dobro je da mi, Srbi, čujemo koji su to problemi naših komšija Roma. Nažalost, veliki broj situiranih Srba ne žele da vide problem svojih sunarodnika, a kamo li Roma. Veliku odgovornost za stanje u kome se nalaze snose i sami Romi. Izbori za lokalnu i centralne vlasti to najbolje pokazuju. Nažalost, dezorganizovanost, sirotinja i neobrazovanost učinilo ih je "lakim plenom" onih koji se bore za vlast. U predizbornoj kampanji "kupe" ih za džak brašna ili metar drva, a onda gladuju do narednih izbora. Takav odnos je zločin prema romskoj sirotinji. Jefta Aksić zaslužuje svaku pohvalu zbog borbu koju vodi za prava Roma. Velika je štete što ga sami Romi ne razumeju i ne podržavaju. Malo je ovakvih Roma. Bravo za emisiju!
kosta | 11.04.2011. 08:52 odlican gost
borjanka | 11.04.2011. 09:02 Svaka cast za emisiju. Razumem romsku poulacijju ali i oni bi trebali malo vise da rade a ne da cekaju milostinju.
Bogdan | 11.04.2011. 11:42 Resenje za integraciju Roma ne postoji. Dobro rece covek da su oni sa dve strane teslica, gde se daje tu su oni.
jedan od sluzbenika | 12.04.2011. 09:20 Unistena balon sala,polomljene stolice sa teniskog terena...sve to Aksic zna kao i pocinioce,ali ih opravdava tim sto tu nije uposljen nijedan Rom da prima platu kao cuvar.Bukvalno,svu drustvenu imovinu ce unistavati sve dok ne zaposle cuvare romske nacionalnosti.Poruka za opstinu:Ne ulazite nista u romsku mahalu!
STANKO,GOTOVUSA | 23.04.2011. 17:00 HVALA VAM STO SVE VASE EMISIJE STAVLJATE NA INTERNETU ,TIME POMAZETE ONIMA KOJI NISU VIDELI PREMIJERU OVE PPOULARNE EMISIJE NA TV,DA TO URADE PREKO VASEG ZVANICNOG SAJTA.
Kosovac | 15.01.2012. 00:27 Ovog gospodina vrlo dobro znam svaki dan sam razgovarao sa njim i on nije legitimni prestavnik Roma sa Kosova.On to radi iskljucivo za svoj licni inters.Kao mald bio je bokser kasnije je nesto radio u Savezu on je licno prevario mog dedu.Sad se prestavlja kao politvcar sa osnvnom skolom..
sofija | 25.04.2012. 10:44 Ovaj gospodin nema nikakve veze s romima on nikada do sad nije oragnizovao nikakavo okupljanlje gde ce romi pricati o svojim problemima to sto on zna kako je doslo do toga da se 8 apeil prestavlja kao svetski dan roma 1971,nemora znaciti da je prestavnik romske zajednice .Ovog gospodina licno poznajem verujte mi da sam se iznervirala kako danaslji svet moes lako prevariti,normalno kad niko nezna tvoju proslost.ON SVE RADI ZBOG SVOG INTERESA..Pre par godina je oragnizovao zurku gde su prisutvovali maldi od 13 do 17 zar se nepunoletnoj deci daje alkohol u ostalom kakav primer on daje romskoj omladini..Oni ko koji poznaju ovg gospodina znace o cemu pricam.