Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Draganom Velicem

17.04.2011.

 U 28.emisiji Slobodno srpski gostovao je predsednik Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije Dragan Velić.  Velić je u intervjuu Budimiru Ničiću rekao da na Kosovu nikada nije bilo više institucija, ali ni slabije zaštite Srba. ”Jednostavno bavimo se samim sobom, a od suštinskih pitanja nema ništa”, rekao je Velić. Govoreći o dijalogu Prištine i Beograda on je rekao da u tom procesu poboljšanje kvaliteta života Srba na Kosovu i interesi države Srbije moraju biti kompatibilni I istakao da je ključno pitanje tih razgovora povratak raseljenih. Velić je kritikovao postojeći sistem decentralizacije na Kosovu, jer kako je kazao, centralna vlast u Prištini može u svakom trenutku da ukine novoformirane opštine.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarpeki | 17.04.2011. 20:12 Jedna od institucija koja je visak jeste upravo komeserijat za izbegla i raseljena lica. Doticni gospodin nista nije uradio da se ti koji su u kolektivnom centru osecaju bolje. Vazno da gospodin prima dobru platu.
Bojana | 17.04.2011. 20:21 U pravu je sagovornik kada kaze da centralne vlasti u Pristini mogu da ukinu novoformirane opstine na Kosovu. Svi smo svesni da je to istina ali ne zelimo da je prihvatimo. Tek kada ih budu ukinuli pricacemo " Onaj Velic je bio u pravu".
med i mleko | 17.04.2011. 20:39 Kad je doticni gospodin prvi uleteo u PAVK i predstavljao sprpski narod(naravno bez podrske naroda) i kad je dobijao dobru mesecnu rentu i za taj svoj jadni ucinak,tad nije bilo viska institucija.Sad, kad je kao i ostali "lideri"tipa Trajkovic&Trajkovic marginalizovan sve mu ne valja.Vreme je najbolji prijatelj svih nas...pamtimo jos dane kad ga je KFOR cuvao??samo ni do danas nikome nije jasno od koga i zasto????Gospodine Velic jedina istina koju ste rekli je o Vladici Artemiju i njegovoj borbi protiv ekumenizma.Ostalo je sve presipanje supljeg u prazno...uostalom kao i vasa licnost.
Milan | 17.04.2011. 23:39 Velic je odlican primer destruktivnog coveka. Voditelju svaka cast, profesionalan kao i uvek!
Lazar Velic | 18.04.2011. 00:41 Najvise mrzim ljude koje se kriju iza laznih imena. Med i mleko to samo govori o tebi kakav si covek !!
Milos | 18.04.2011. 19:37 Jedan od retkih Srbina na Kosovu koji zna sta prica. Svaka cast i Nicicu na izboru gostiju. Pozdrav iz Chikaga.
Trajan | 18.04.2011. 19:37 Super emisija...
Ponosni Crnogorac | 18.04.2011. 22:20 Ljudi moji, zar je ovo intelektualac i vođa srpskog naroda?! Pa on nezna ni "dvije da sastavi". Tipičan primjer "školovanog", a neobrazovanog čovjeka. Uporedite Velića sa Oliverom Ivanovićem, Veljkom Odalovićem, RadomTrajković, Milanom Ivanovićem... Ili, pak, sa Nešom Radulovićem, Mihajlom Šćepanovićem... Strašno da strašnije nemože biti!!!
nena | 20.04.2011. 09:39 Mozda kosovci i nisu tako reciti kao crnogorci,ali bre i to crnogorsko oratorstvo se nesto ne uklapa sa cojstvom kakvi bi trebali biti "ponosni crnogorci".
lazar Velic | 20.04.2011. 13:10 "Ponosni Crnogorac" xaxaxaxaxaxaxaxaxax ime ti sve govori, tebi nepismena budalo posto se ne razumes u decentralizaciju i ne moze da bude nista jasno , za tebe su jeftini demagozi dobri poliricari ...xaxaxaxaxa . O gore navedenim politicarima ne zelim da kom. nista .
Zoran, Ugljare | 21.04.2011. 10:42 Neverovatna drskost "ponosnih crnogoraca". I to onih koji su sve prodali, pobegli sa Kosova, a nama ostavili još jednu malu grupu "ponosnih", da nas dokusure i da i dalje vladaju nesrećnim srbima -starosedocima. Pogledajte koji su to foliranti: Oliver Ivanović, ortodoksni Crnogorac, sve prodao i pobegao za Beograd, on je "naš" predstavnik u Beogradu; Valjko Odalović, prodao kuću u Kosovom Polju, dva stana u Prištini, zemlju u Slatini kod aerodroma, on rukovodi nama iz Beograda; Rada Trajković, prodala stan u Prištini i kuću u Univerzitetskom naselju, ona je direktor Doma zdravlja u Gračanici i "naš" predstavnik u Skupštini Republike Kosovo, i svi tako redom. I oni su "ponosni"!? Nažalost, oni su izdaja i naša tragedija, koju, mi Srbi-starosedeoci i dalje trpimo. I još nas "Ponosni Crnogorac" potcenjuje i vređa?! Slažem se sa "Nenom" da to što rade "ponosni crnogorci", nema veze sa čojstvom. Ali to ima, i te kako veze sa nama. Dokle će nas prevaranti i oni koji su nas prodali i izdali, voditi! Dokle!
IVAN IZ GOTOVUSE | 23.04.2011. 14:52 U POTPUNOSTI SE SLAZEM SA IZLAGANJEM GOSPODINA VELICA.IVAN IZ GOTOVUSE.