Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Nenadom Rasicem

18.09.2011.

U 44.emisiji Slobodno srpski gostovao je ministar za rad i socijalnu zaštitu u Vladi Kosova Nenad Rašić. U intervjuu Budimiru Ničiću Rašić je rekao da kosovske institucije treba da pokažu veću iskrenost u namerama  da obezbede bolje uslove života Srbima na Kosovu, a pogotovo onima na severu, jer se, kako je kazao, autoritet kod ljudi ne može nametati snagom, već poverenjem. On je kazao da je za budućnost Srba na Kosovu jako važno da se zna da li je Evropa Srbiji dala neki rok za gašenje svojih institucija na Kosovu i naglasio da zvanični Beograd u tom slučaju mora da ima plan "B", da ne bi, kako je rekao, po ko zna koji put "posle mi na Kosovu bili iznenađeni i začuđeni". Rašic, koji je član Vlade Kosova, ispred Samostalne liberalne stranke, kaže da za ovu stranku postoji "crvena linija" koja će, ako se pređe, za posledicu imati povlačenje ove partije iz kosovskih institucija.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarDrago Šundić | 30.09.2011. 21:50 Kakva bruka i sramota!?
stojko moravac | 01.10.2011. 22:55 Pa zar ovog Rashiqi nije sramota i zar nije zaboravio srpskim jezikom da govori.Kako tata Thaqi kaze.
Nensi | 03.10.2011. 09:34 Zasto su izbrisani svi prethodni komentari? Jeli to naredjenje?
mara | 04.10.2011. 17:47 aaaaaaaaaaaaaaa, koje ludilo , samo da puknemo od sramote!
Bojan | 04.10.2011. 22:16 Sto napadate Ministra Rasica? Da ste na njegovom mestu bili bi bolji sagovornici a? nije bio njegov dan da odgovara na pitanja i ne vidim nista lose u tome. Moravac, da nisi mozda i ti socijala pa te Ministar odbio od vaucera pa tako reagujes? :)))
Verni gledaoci | 05.10.2011. 13:22 Zahtevamo od urednika i voditelja ove emisije da nam obrazlozi zbog cega su unisteni svi oni komentari koji su bili objavljeni odmah nakon emitovanja emisije.Nakon par dana doslo je do tehnickih problema od strane provajdera,ali ako je taj problem resen,zasto se ne postave i ti predhodni komentari.Ili to smeta direktno Rasicu pa pocinjemo da sumnjamo.
Admin | 05.10.2011. 13:45 Postovani, Ni jedan komentar nije obrisan od strane administratora sajta emisije Slobodno srpski. Komentari iz emisije sa Nenadom Rasicem (koja je u tom trenutku bila poslednja) su obrisani automatski nakon sto je pao sistem kod naseg provajdera i zbog toga sajt nije radio puna cetiri dana.
bezimena | 08.10.2011. 12:38 ,,crvena linija,, i vi?! :P :P :P gotovi steee breee!!!!!
Djosa | 08.10.2011. 18:48 Ja ovom samozvanom ministru nebi dao ni koze da cuva a ne da bude ministar hahahah pa ovaj nezna ni Srpski da prica a predstavlja Srbe . Pa zbog ovakvih Srba i trebalo bi Kosovo priznati kao drzavu jer ovo je samo brukanje i ponizavanje Srba !
Sibinovic Marko | 13.10.2011. 23:04 Rasic je legenda ima da ga preselimo u Strpce,jer govori nas jezik!!
Bogi | 15.10.2011. 16:09 Ne Sibinovicu Marko takvi nam ne trebaju u Sirinickoj zupi, more i ovce bi izgubio po planini
Andrija | 21.10.2011. 22:03 Kupite danasnji "Pecat" i procitajte clanak na 20 i 21 stranici.Bruke srpskog roda!
nesvrstani | 08.01.2012. 06:44 Albanci su bojkotovali srpske institucije.Srbi bojkotuju albanske istitucije. Sve je isto samo "njega" nema.Razlika je u sledecem. Albanci imaju podrsku zapada i velikih sila (lobi) a Srbi imaju podrske samo Srbije (ako ima?) I sta je realnost.Realnost je da Republika Kosovo kako tako funkcionise i formalno je priznata.Imaju skoro sve institucije koje opet kako tako funkcionisu. Naravno ne najbolje ali ni one prije (srpske) nisu takodje bile najbolje.Vremena se menjaju.Situacije se menjaju.U svetu se desavaju drasticne promene, na delu je implementacija novog svetskog poretka i to je najveca katastrofa.Imamo imperijalisticku Ameriku koja radi isto sto je nekad radila Engleska, Hitler ,Napoleon,Aleksandar Veliki, Osmanlije, austrougarska...itd..itd...i pitam Srbe a i Albance ..sta da kazu Iracani..sta da kazu oni iz Avganistana...Libijci...Vijetnamci Palestinci..itd.Moje misljenje je prihvatiti realnost ako je moguce,,,znam da je tesko progutati takvu knedlu al sta je tuje.Srbi sa severa se jedino boje da ne ostanu uskraceni svih benificija iz Srbije.Albanci im mogu platiti i vise ali je pitanje pogodbe...koje trenutno nema i u tome je citav problem. Drugo srbi sa severa nisu na "vreme" prodali imanja i sad vise i nemogu dok su ovi juzno u vecini slucajeva obezbedili koliko toliko trenutacnu egzistenciju.Znam da je bolno ali je realnost. I u tome je citav problem.A sto se bezbednosti tice...sve se zasniva na individualnim slucajevima...(kojih naravno svugda u svetu ima)...nema vise organizovanih pritisaka..ili ih ima ali DALEKO manje.Eto toliko.