Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Robertom Sorensenom

02.10.2011.

 

U 46.emisiji Slobodno srpski gostovao je zamenik šefa UNMIK-a Robert Sorensen. U intervjuu Budumiru Ničiću, Sorensen je rekao da je ključna stvar u rešavanju krize na severu Kosova izbegavanje nasilja. On ceni izjave lidera na severu, kao i svih drugih aktera, koji su poručili da je nasilje neprihvatljivo. Ali, sa druge strane, takođe treba da se razumemo, miroljubivi protesti su savršeno legitimni, rekao je Sorensen.

 

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarNensi | 03.10.2011. 12:46 Licno misljenje: Smatram da je cisto gubljenje vremena pozivati u emisije ove strance...prvo sto su obicno neobavesteni,kao drugo-vrlo su cinicni,kao trece nista nam bitno ne kazu,teraju neku svoju politiku zabijanja glave u pesak kada je srpska zajednica u pitanju...Mi ih jednostavno ne zanimamo-zanimaju ih dobre plate,dnevnice,dalja unapredjenja u karijeri i na kraju kad odu u penziju napisu "memoare" kako su srbi dobar narod ali imaju losu politiku..To sami znamo i bez njih.
Sinisa | 04.10.2011. 21:59 Gospodin Sorensen je nemocan sto se tice resavanja gorucih pitanja na severu kosova. Da je srece da su UN posrednici u dijalogu Beograda i Pristine stvari na terenu bile bi povoljnije za Srbe. Neka Sorenson ide kod premijera kosova i kaze mu koji je cilj UN-a. Da se ne zavaravamo vise, UNMIK administracija na Kosovu nema nikakvu ulogu, zato je najbolje da se ne pojavaljuju.
Ali | 05.10.2011. 07:23 Ma ovaj pojma nema o nicemo, ja mislim da je njemu samo do plate nicega drugog, samo ga dobro slusajte nista ne kaze, a stalno pominje kako je Unmik Vazan na Kosovu!