Arhiva emisija

Slobodno srpski sa Goranom Arsicem

16.10.2011.

U 48. emisiji Slobodno srpski gostovao je Goran Arsić, načelnik Kosovskog upravnog okruga, institucije koja na Kosovu funkcioniše po sistemu Republike Srbije. U intervjuu Budimiru Ničiću Arsić je kazao da ne očekuje da će vlasti u Prištini pokušati da "ugase" institucije države Srbije na Kosovu, ali je istakao da lokalna samouprava ima plan, ukoliko do toga i dođe. Arsić je ocenio da efikasnost lokalne samouprave, koja na Kosovu funkcioniše po sistemu Republike Srbije, nije na zadovoljavajućem  nivou i da su najveći problemi neodgovorno ponašanje pojedinih opštinskih funkcionera, zloupotreba položaja i zapošljavanje preko raznih "veza i vezica". On je kao primer u prilog ovome naveo da je protiv predsednika opštine Priština, sa sedištem u Gračanici, Nebojše Nikolića, pokrenuto 13 krivičnih prijava.

Komentari posetilaca

Pošaljite svoj komentarNensi | 16.10.2011. 16:05 U oci gleda i laze bezobzirno ne trpnuvsi nijednog momenta.Kad god treba da kaze "Kosovo i Metohija" obavezno dodaje prefiks "na prostorima" pa cak i "na prostorima drzave"Srbije...Stanovi zgrade koju je gradila Srbija,uzurpirani su ud strane Srba!Kuce u Novom Badovcu,ukupno 70 domova koje je gradila Srbija opet uzurpirali Srbi! Prostorije Kosovskog Upravnog Odbora (na zalost) opet Srbi uzurpirali! Pa kad pogleda svaki laik,jedino sto se vidi i upada u oci je da srpske institucije ovde imaju problem samo sa Srbima kao uzurpatorima...E pa jadni ste bre! I jos kao,Srbija je odlozila popis gradjana zbog situacije na severu sa barikadama...A tek sto baca ljagu na sve oko sebe po pitanju zaposljavanja po familijarnoj i partijskoj linijiiii to je tek smesno i zalosno,aj na kraju - hvala voditelju- priznade da i on zaposljava svoje rodjake,sestrice! Moje misljenje: Nista zivo ne radi ni on kao nacelnik,niti pa ovi nazovi predsednici opstina osim sto peru pare,kradu,dopisuju se sa svojim mentorima iz Bg.i naravno vecito kukaju optuzujuci sve druge. Apsurdno je sve sto je rekao,a kad malo bolje razmislim,nista nije rekao osim sto se sluzi onim "izlizanim patriotskim izrazima"koji ne piju vodu vise kod nikog normalnog.Takav mi utisak ostavi danas ovaj ni tamo ni ovamo funkcionercic bivse Vlade Kosova a i sadasnje Vlade Srbije.
Strpcanin | 16.10.2011. 18:47 Sve same lazi. Sramota. Aj sto laze nego i sam neveruje sta prica. Kaze zaposljava se po rodjackoj i partijskoj liniji. To kaze Goran Arsic koji je u srodstvu sa Goranom Bogdanovicem. Tuga.
Bojan PR | 17.10.2011. 01:31 Budimire svaka cast na emisiji , ti si najbolji Srpski voditelj, steta sto te nema na nacionalnoj frekvenciji, ti si legenda ! Sta Srbija , tacnije , Srpska Vlada zeli sa Kosovom i sta zeli Srbima na Kosovu i Metohiji najbolje se pokazuje time sto je ovakvog coveka postavila na celo najznacajnijeg okruga na Kosmetu .SRAMOTA! P.s. svaka cast i za onaj prilog sa onim smecarskim kamioncetom, to je slika i prilika stanja Srbije u svom Kosovskom delu,prava prilika za Borisa Mitica , razisera kultnog UNIMK-Titanika,da napravi nastavak Srbija-Titanik.
Dušica | 17.10.2011. 20:32 Zar je moguće da čovek sa oavkvom inteligencijom predstavlja kosovskometohijske Srbe. Sramno! Ovo je uvreda za kosovski srpski narod! Zamislite koje opravdanje on ima: zaposlio "samo dva sestrića" zato što su Dragutin Perić i Nebojša Nikolić zaposlili svoju rodbinu". Sve to reče bez trunke stida i nastavi da napada duge! Sramno, sramno da sramnije nemože biti! Toliko sam revoltirana da ću kao građanka protiv ovog kriminalca podneti krivičnu prijavu zbog zloupotrebe funkcije i kršenja zakona o zapošljavanju. Gospodine Ničiću, dobro bi bilo da i vi ovu emisiju dostavite tužiocu. Arsiću, tebe treba "govnenom" motkom isterati sa funkcije. Kako je moguće da ti zaposliš dva sestrića, a moje troje dece ne rade!? Ti nama pričaš o srpstvu i Kosovu. Ti, savetniče Tačijevog ministra Bogdanovića!!!!!
Borko | 18.10.2011. 20:24 Ne treba Pristina da gasi srpske institucije jer same ce se ugasiti. Toliko se nacelnik izlupao gluposti da ni sam nije znao gde se nalazi ni koga predstavlja.
Katarina | 18.10.2011. 23:25 "Ne treba Pristina da gasi srpske institucije jer same ce se ugasiti. Toliko se nacelnik izlupao gluposti da ni sam nije znao gde se nalazi ni koga predstavlja." Je li to rece Borko Stefanovic? :) ako jeste on,onda mu verujem. :)
ibro | 23.10.2011. 10:10 A gde nadje ovog Pseudopatriotu koji se pravi veci Pop od Pavla ne bori se on za svoj Narod nego za svoje Pare.
informisite se | 07.11.2011. 23:07 Procitajte na www.pravda.rs od 31.10.2011.kategorija Tema dana.bice vam sve jasno ko je ovaj.Naslov: Hteli da podele 7,2 miliona dinara